Menu

zoeken

Sloepenrace Langweer 2017De elfde Langweerder Sloepenrace wordt naar verwachting op zaterdag 2 oktober 2021 gehouden. De coronapandemie gooide vorig jaar roet in het eten: de tocht werd toen afgelast. De organiserende Koninklijke Watersportvereniging Langweer heeft voor dit jaar inmiddels 21 ploegen op de deelnemerslijst staan.

De Skarrefammen van Langweer zijn met hun sloep Steenbok in elk geval van de partij. Nog eens twintig teams uit heel Nederland hebben zich ook aangemeld. Daarbij zijn onder andere de Lytse Bear uit Joure, Tréwes 1 uit Aldeboarn, de Wetterspetters met hun Wetterwrotter uit Grou, L8 uit Lemmer, ‘t Fiskershúske uit Moddergat, De IJsselmeerminnen met Lyts Frisia uit Makkum, De Norderboys uit Sexbierum en het Gemeenteteam van Terschelling.

De 15,5 kilometer lange route begint en eindigt in de dorpshaven van Langweer. De roeiers volgen een parcours door de wateren tussen Langweer, Sneek en Joure. Vanwege de verwachte coronamaatregelen heeft KWV Langweer het inschrijfgeld per team tot 75 euro verhoogd. Voor zowel de dames als de heren zijn er vier verschillende sterkteklassen. Inschrijven kan nog wel even: op 24 september 2021 is de laatste dag daarvoor. De allereerste Langweerder Sloepenrace was in 2010.

(Foto: Sloepenrace 2017/archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!