Menu

zoeken

150803 IFKS StavorenSTAVOREN - Skûtsje Opsjitter uit Langweer is maandagochtend opnieuw in de middenmoot geëindigd. De IFKS-wedstrijd voor de B-klasse op het IJsselmeer bij Stavoren verliep onder prachtige omstandigheden, met een windkracht 4. 

Tijdens de wedstrijd, was er sprake van veel wisselingen. Het lukte schipper Willem Ulbesz Zwaga redelijk om zijn positie vast te houden. In het begin van de wedstrijd werd het Langweerder skûtsje nog rond de vijfde positie gesignaleerd, maar naar verloop bleef de 'z' op een zevende plek zeilen. In de slotfase gingen echter de Sinnekening uit Leeuwarden en de Ale uit Heeg nog over de Opsjitter heen, zodat de Langweerders nu negen punten bij moesten schrijven. Met aftrek staan Zwaga en zijn bemanning voorlopig ook in het klassement in de middenmoot op een achtste positie.

Het Sneker skûtjse Zeldenrust met schipper Arnold Veenema won de wedstrijd. 

(Foto: IFKS.frl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!