Menu

zoeken

17072021jongenskaatsen 2SINT NICOLAASGA _ De jongenskaatspartij die onder de vlag van de Friese Ballonfeesten in Joure zou worden gehouden is, bij het niet doorgaan van het ballonfestijn vrijdag gehouden in Sint Nicolaasga op het veld van kaatsvereniging de Oorsprong. Door de KNKB waren de achttien sterkste jongenskaatsers in zes parturen naar Sint Nyk afgevaardigd om daar om de mooie prijzen te strijden. Na in twee poules hun wedstrijden te hebben gekaatst kwamen twee winnaars in een finale tegen elkaar uit.

Het partuur bestaand uit Jari Visser uit Witmarsum, Harold de Boer uitJellum en Rick Minnesma uit Dronrijp stond in deze finale tegenover Jorrit Osinga, Ingelum, Thom Stellingwerf Makkum en Verry van der Meer uit Sint Jacobiparochie. Het werd een spannende strijd met onverwerkbare opslagen en niet te keren uit-slagen. Het was goed dat het veld in de lengte van het (voetbal)veld was gelegd anders zouden veel kaatsballen in het bos of tussen de bomen van de Kerklaan zijn beland.

Tot kort voor het einde was onduidelijk wie de partij zou winnen, zo waren de parturen aan elkaar gewaagd. Pas bij vier gelijk kwam er tekening in de strijd en na partuur Jari Visser een voorsprong die ze tot het eind vasthielden. De uitslag van de partij 5 om 4 en (6-6).

Bij de prijsuitreiking werden de diverse sponsoren bedankt, waaronder de nieuwe pizza-zaak Domino’s uit Joure die alle kaatsers en toeschouwers tussen tweepartijen door op een heerlijke pizza trakteerde. Helaas moest Jan de Wolff melden dat een ballonvaart er deze avond niet inzat, op vlieghoogte waaide het te hard. De prijswinnaars gingen daarom met een fraaie krans, een horloge (“klokje” in de kaatstaal) en een tegoedbon voor een op een later tijdstip te maken ballonvaart. Voor de tweede prijswinnaars was er een envelop met inhoud

(Foto's De Zakenman)

Schermafbeelding 2021 07 17 om 09.56.32

17072021jongenskaatsen 117072021jongenskaatsen 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!