Menu

zoeken

kaatsen de Oorsprong 14SINT NICOLAASGA _ Drie jaar geleden is het bestuur van kaatsvereniging “de Oorsprong” door de organisatie van de Jouster Ballonfeesten gevraagd een bijdrage te leveren aan het Jouster feest en is daar, samen met de KNKB graag op in gegaan. Het initiatief krijgt dit jaar op vrijdag 16 juli een vervolg op de Sint Nykster voetbalvelden

Twee jaar werd op het terrein van de Ballonfeesten een kaatsveld gelegd en de sterkste Friese kaats-jongens werden uitgenodigd om daar, onder grote belangstelling van het publiek, dat ook nog eens de spelregels kreeg uitgelegd, hun partij te kaatsen. Het derde jaar (vorig jaar) stond alles klaar voor weer een prachtige wedstrijd maar toen gooide COVID-19 roet in het eten en moest de partij, samen met de Ballonfeesten worden afgelast.

Nu ook dit jaar het varen met ballonnen opnieuw is uitgesteld is, door de organisatie, de KNKB en de Oorsprong besloten de Jongenskaatspartij voor uitgenodigde kaatsers toch door te laten gaan. Deze keer niet op een leeg en verlaten ballonnenterrein maar op de thuisbasis van KV ”de Oorsprong”, het Renado voetbalveld in Sint Nyk. De partij begint om twee uur ‘s-middags. Na afloop, wanneer het weer het toestaat zullen de winnaars van de partij in een heteluchtballon uit Sint Nyk vertrekken…..

Iedereen is bij de aanstormende kaatstalenten van harte welkom. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur  en de toegang is gratis

(foto: Archief de Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!