Menu

zoeken

150730 Skutsjesilen TitanenstrijdLEMMER - Langweer is donderdagmiddag als derde geëindigd bij de tweede wedstrijd in Lemmer. Als het protest van Grou tegen de Swan van de ochtendwedstrijd donderdagavond door de jury ongegrond wordt verklaard, dan gaat Langweer met 0,2 punten achterstand op Joure de finaledag in Sneek tegemoet. Mochten de veertien strafpunten toch worden toegekend, dan is het kampioenschap in het voordeel van Joure beslist.

Tijdens de wedstrijd kwam er al snel tekening in de strijd. Sneek werd onbedreigd eerste. Gevolgd door Joure dat door de prestatie de koppositie van Langweer in het klassement overneemt. Ook de derde positie van Langweer kwam eigenlijk niet in gevaar. Achter de top drie gebeurde er vooral in de slotfase van alles, maar daar kon schipper Johannes Meeter zich buiten houden. 

Mocht het protest positief voor Langweer uitvallen, dan is het zaak om op de finaledag in Sneek bij de zeven beste skûtsjes te zeilen en voor Joure te eindigen.

(Foto's van ochtendwedstrijd: De Zakenman)

150730 Skutsjesilen Lemmer variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!