Menu

zoeken

Heerenveen - Mark Tuitert is zondag in Heerenveen Voor het eerst Europees kampioen schaatsen allround geworden.                                          SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus debuteert komend weekend op de World Cup in Heerenveen. Door afmeldingen is een plekje voor de 19-jarige Sint Nykster vrijgekomen.

Het seizoen leek voor Marrit Fledderus al voorbij. In december eindigde ze als zevende op de 500 meter op het WK Kwalificatietoernooi. Nu Jorien ter Mors en Jutta Leerdam niet rijden, wordt Fledderus naar voren geschoven.

De Sint Nykster die in het Development Team van het Gewest Fryslân onder leiding van Henk Hospes traint, zal zich de komende week ook in de zogenaamde 'schaatsbubbel' moeten bereiden op de komende wedstrijden. Dat betekent dat ze met andere deelnemers aan de World Cup in volledige quarantaine gaat.

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!