Langweer Bakkeveen 8LANGWEER -  Een feller en beter Bakkeveen heeft zondagmiddag Langweer verslagen met 2 – 4. Trainer Joop Braber had diverse spelers op een ander positie neer gezet wat niet het gewenste resultaat opleverde. Langweer blijft met drie punten uit vier wedstijden in de onderste helft van de vierde klasse B steken.

Het was Bakkeveen dat in de 11e minuut de score opende. Doelman Paul Galema hield in eerste instantie nog de bal, maar uit de rebound werd er gescoord. Even later werd Sander Drost onderuit gelopen door de Bakkeveen doelman en werd er naar de penaltystip gewezen. Op advies van de lijnrechter is deze geanuleerd. Het lukte Langweer maar niet om een vuist te maken tegen een feller Bakkeveen. De tegenstander profiteerde in de 32ste minuut maximaal van balverlies op het middenveld, zodat Paul Galama voor de tweede keer werd gepasseerd. In de slotminuut van de eerste helft had René Feenstra  de aansluitingstreffer op zijn schoem verdiend, maar de Bakkeveense doelman tikte de bal met een geweldige redding uit de bovenhoek.

Langweer en Bakkeveen hielden in begin van de tweede helft aardig in evenwicht. Aan beide zijden waren er kansen waarbij de vrije trappen voor het meeste gevaar zorgden. Langweer maakte in de 65ste minuut de aansluiting. Uit een corner bereikte Sander Drost precies het hoofd van Rik Feenstra die de bal achter de Bakkeveen doelman kopte. Een snelle aanval van Bakkeveen zorgde in de 72ste minuut voor de 1 – 3.. Langweer had het hierna moeilijk en kreeg het verdedigend moeilijk. Toch kreeg Langweer weer de aansluiting door een prima doelpunt van Pieter Maarten Brinksma. Een moment van verslapping zorgde ervoor de Bakkeveen de voorsprong weer op twee doelpunten bracht. Ondanks nog een aantal kansen voor Langweer zat een overwinning er niet in en blijft Langweer steken op 3 punten.

De roep om de amateurcompetitie stil te leggen wordt steeds groter. Waarschijnlijk komt daar dinsdagavond meer helderheid in. Als dit niet gebeurt, speelt Langweer komende zondag weer een thuiswedstrijd tegenstander is dan Nicator dat maat één puntje meer heeft.