041020 renado thor 2 3 60SINT NiCOLAASGA - Renado heeft zondagmiddag in een sfeerloos duel een onverwacht en onnodig verlies geleden tegen THOR uit Lippenhuizen. De Sint Nyksters verloren de wedstrijd met 2 – 3. THOR doelman Jesse Bilstra speelde een grote rol.

Renado had zondagmiddag de nodige problemen met de speelwijze van THOR. De Sint Nyksters hadden onvoldoende antwoord op de lange ballen. Renado kwam in de 39ste minuut op achterstand doordat een als voorzet bedoeld schot onverwacht achter Pieter de Vries in het net belandde. Een minuut later kwam Renado op gelijke hoogte door een op voorzet van Arjen Postma op Guus Bax die vrijstaand koppend scoorde.

Renado creëerde in de tweede helft een veldoverwicht, maar persoonlijke fouten bracht Renado op een 1 – 3 achterstand. Eerst kreeg Thor alle ruimte bij een uitval voor hun tweede doelpunt. Even later kon THOR koppend scoren uit een corner. Bij de stand 1 – 2 kreeg Renado een penalty door het onderuit halen van Jesper Draaisma. De door Rudi Postma genomen strafschop werd door Jesse Bilstra uit de hoek gewerkt. Bilstra speelde in de tweede helft een hoofdrol. Hij pareerde tal van Renado pogingen. De prachtige goal van Jens Talsma in de blessuretijd kwam voor de Sint Nyksters te laat zodat de ploeg van Johan van Slooten deze middag dure puntjes lieten liggen.

Volgende week speelt Renado uit tegen LVV Friesland in Leeuwarden.

(Foto's: De Zakenman)

041020 renado thor 2 3 2041020 renado thor 2 3 3041020 renado thor 2 3 4041020 renado thor 2 3 39041020 renado thor 2 3 40041020 renado thor 2 3 41041020 renado thor 2 3 54041020 renado thor 2 3 62041020 renado thor 2 3 66