190920 snvv zwolle 53SINT NICOLAASGA  – DIJEMAGO SNVV pakte zaterdagavond de winst in de eerste competitiewedstrijd tegen VC Zwolle. Na een stroeve start (0-2) herstelde het team zich op tijd en won met 3 - 2 alsnog de wedstrijd. Toch was het niet zo sprankelend als de afgelopen dinsdag gewonnen bekerwedstrijd tegen VC Sneek.

De eerste set was het tam aan de Sint Nykster zijde. Zwolle startte sterk en liet dat ook duidelijk horen. Coach Bouma stuurde aan op meer enthousiasme en overtuiging. SNVV kwam nog goed terug maar verloor de eerste set nipt met 23-25.

De tweede set had SNVV moeite om de pass onder controle te krijgen van de sterk serverende gasten. Bij een achterstand van 14-21 kwam SNVV nog goed terug maar moest de set met 20-25 aan Zwolle geven.

Ondanks de 0-2 achterstand lieten de dames de koppies niet hangen. Er werd weer met lef gespeeld en ook spelverdeelster Marise scoorde mooie punten met haar tactische ballen. De pass was weer beter onder controle en aanvallend kwam de thuisploeg er goed door. De ploeg uit Zwolle leek vermoeider te worden wat resulteerde in een prima comeback voor SNVV.

De derde vierde en vijfde set werden met 25-22, 28-18 en 15-10 winnend afgesloten.

Al met al een prima start voor het nieuwe seizoen door in één week zowel de eerste bekerronde als competitiewedstrijd te winnen. Komende zaterdag 26-9 speelt SNVV om 14:30 uur in en tegen Bolsward. Zaterdag 3 oktober staat SNVV -SVI op het programma. Aanvang 17:00 uur in de Doniahal.

190920 snvv zwolle 4190920 snvv zwolle 28190920 snvv zwolle 31190920 snvv zwolle 37190920 snvv zwolle 42190920 snvv zwolle 47