VVI algemeenSTIENS -  VVI is de competitie met een  uitstekende 2 – 4 overwinning op Sc Stiens begonnen. Beide teams waren lange tijd gelijkwaardig, maar de Idskenhuisters namen in de tweede helft binnen 5 minuten met twee doelpunten afstand waar Stiens onvoldoende antwoord op had.

Pieter Wijnja scoorde na 4 minuten uit een penalty na hands in het Stienser strafschop gebied. De fysiek sterke Stiensers scoorde al snel gelijk. Na een vrijetrap op de paal werd de terug springende bal simpel binnen getikt. In de 33ste minuut viel Jan Faber met een ogenschijnlijke zware blessure uit. Beide teams hielden elkaar ook verder in evenwicht. In de eerste helft werd niet meer gescoord.

In de tweede nam VVI binnen vijf minuten afstand door doelpunten van Ronald de Jong en Johannes Lindeboom. Stiens dringt daarna VVI terug en maakt het de Idskenhuisters defensie moeilijk. De doelpaal en onderkant lat voorkwamen de aansluittreffer voor Stiens. De aansluiting kwam toch. Marnix Zandstra was kansloos op een prachtig lange afstandsschot van Stiens die de stand op 2 – 3  betekende. Amper 30 seconden in het veld was het Gadze Feenstra die uit een messcherpe counter de 2 – 4  scoorde en VVI de drie punten opleverde.

Komende zaterdag komt VEV 67 op bezoek. De ploeg uit Leek begon de competitiestart met een gelijkspel tegen it Fean 58.

(Foto: archief De Zakenman)