reanadp olyphia beker 1 2 49SINT NICOLAASGA - Renado is er niet in geslaagd om de derde en laatste wedstrijd van de bekerronde winnend af te sluiten. Thuis werd met 1 – 2 verloren van VV Olyphia uit Noordwolde.

Beide ploegen waren deze middag aan elkaar gewaagd. Fysiek was de ploeg uit Noordwolde sterker, maar de jonge ploeg van Renado, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, probeerde met snelle combinatie de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dit wilde niet echt lukken. Renado miste deze middag zeker de nodige routine. Bij de Sint Nyksters ontbreken deze middag nog Arjen Postma, Rudi Postma en de vorige week geblesseerde Tjitte Werkman. Renado kwam in de 39ste op achterstand toen de verdediging verzuimde om de bal weg te werken en in de voeten van een Olyphia-speler te schieten die met een prachtige lop Renado doelman Pieter de Vries te verslaan.

In de tweede helft was het niet veel anders. Renado probeerde het wel, maar aanvallend lukte het maar niet. Vele keren ontbrak het aan de goede eindpass zodat er weinig of geen bal in de voorste linie kwam. Ook Olyphia maakte er deze middag niet veel van zodat het rommelig bleef. Een kansrijke aanval van Renado werd in de 70ste minuut afgeslagen. Met de overname werd de Renado verdediging uitgespeeld wat 0-2 betekende. Renado ging in de laaste tien minuten vol op de aanval wat in de 83ste minuut door een goal van Guus Bax tot de aansluiting betekende. Frits de Jong had tot tweemaal kans op de gelijkmaker. Eerst kopte hij maar net naast. In de allerlaatste minuut zag hij zijn inzet ook langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Renado kan nu de focus leggen op de competitie welke volgende week begint met het thuisduel tegen DTD (de trije doarpen) uit Koarjum. Beide ploegen speelden voor het laatst tegen elkaar in het seizoen 2007-2008.

reanadp olyphia beker 1 2 4reanadp olyphia beker 1 2 8reanadp olyphia beker 1 2 17reanadp olyphia beker 1 2 26reanadp olyphia beker 1 2 35reanadp olyphia beker 1 2 48reanadp olyphia beker 1 2 50