Lanweer Nieuweschoot 5Langweer-  Zondag  startte Langweer met een reeks oefenduels. Als eerste werd derde klasser Nieuweschoot verwelkomd met de Sint Nykster Piet de Winter als trainer. Langweer gaf goed partij en hield goed stand. De ploeg leek lange tijd als winnaar uit de strijd te komen. Een doelpunt in de slotminuut bracht Nieuweschoot op gelijke hoogte. Het werd in Langweer 2 - 2.

Langweer miste nog een aantal basisspelers in de ploeg. Zo waren Aurelius Faber en Pieter Marten Brinksma niet van de partij. Bas Bloemendaal is gestopt. Remco Sappe moet binnenkort worden geopereerd. Hij ligt er zeker negen maanden uit.

Nieuweschoot schoot uit de startblokken en al in de 9e minuut was het raak met 0-1. Daarna ging het spelbeeld op en neer en begon Langweer goed mee te voetballen. Langweer probeerde het nog wel de eerste helft maar de ruststand was 0-1.

Na de pauze kreeg Langweer meer grip op de wedstrijd. In de 53e min ontsnapte de snelle Sander Drost op rechts en de keeper van Nieuweschoot had het nakijken: 1-1. Na een misser van de Nieuweschoot keeper was het Marc de Groot die maximaal profiteerde en Langweer op voorsprong bracht. In de laatste minuut kwam Langweer onder druk. Uit een corner in de 90ste minuut werd via een kopbal de einstand bepaald op 2-2.