Menu

zoeken

rin us de jongLANGWEER/SINT NICOLAASGA – De 75ste editie van het SKS-skûtsjesilen wordt dit jaar vanwege het coronavirus beperkt tot één jubileumweekend. De strijd om SKS jubileumbokaal vindt op 12 en 13 september in Langweer plaats. Schippers Rinus de Jong uit Sint Nicolaasga en Harmen Brouwer van het Langweerder skûtsje moeten zich nu in vier wedstrijden bewijzen, in plaats van twee weken volop zeilen.

SKS-Schipper Harmen Brouwer zou dit seizoen voor de eerste keer voor Langweer uitkomen. De uitbraak van het coronavirus stelt zijn debuut even uit. Je hebt ermee te dealen, vindt Brouwer. ,,Yn it begin baalde ik dêr wol fan, mar ik moat realistysk wêze. It cliché is wier: sûnens is hiel belangryk. Dit skûtsjesilen is dan ek mar bysaak, mar dan wol de belangrykste bysaak fan it libben.”

Rinus de Jong werkt in tijden van corona een week langer door. ,,Der moat wol jild yn it laadsje komme." De schipper zag de afgelasting van het SKS-skûtsjesilen niet aankomen. Voor een binnenvaartschipper gaat het werk gewoon door, zegt hij. ,,Sa lang wy oan board binne, fernimst der hielendal neat fan. Do krigest it wol mei op it nijs, mar wy hoege hjir net mei in mûlkapke op te wurkjen." De maatregelen vindt De Jong wel prima. ,,Wy ha dêr net foar leard. Ik wit net hokker maatregels goed of fout binne. Wy hawwe ús mar oan de rigels te hâlden. Asto dat net dochst, kinsto op in flinke boete rekkenje."

Lees het hele verhaal in De Zakenman van vrijdag 10 juli 2020. 

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!