Menu

zoeken

190801 Skutsjesilen LangweerLANGWEER – De strijd om de SKS Jubileumbokaal vindt op 11, 12 en 13 september in Langweer plaats. Na overleg met de veertien schippers en vertegenwoordigers van de locatie heeft het SKS bestuur besloten om deze wedstrijden op zaterdag en zondag te zeilen.

In eerste instantie zou het SKS-jubileum in het water vallen. Door de coronacrisis dreigde het 75-jarig bestaan in stilte voorbij te gaan. ,,Voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de SKS is er geen strijd om het Sulveren Skûtsje”, meldt het bestuur, ,,Dat is een bittere pil voor ons allen, vooral omdat dit gebeurt in ons jubileumjaar.”

Voorzitter Rene Nagelhout zei in april van dit jaar: ,,Onze vereniging heeft bewezen heel veel overlevingsdrang en creativiteit in huis te hebben. Het SKS bestuur doet een beroep op deze creativiteit omdat passie en hoop heel dicht bij elkaar liggen. Maar bovenal omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor het welzijn van iedereen die het SKS Skûtsjesilen een warm hart toedraagt.”

Het weekend is onder voorbehoud van de RIVM-richtlijnen. Na 1 september moet hier meer duidelijkheid over zijn.

(Foto: Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!