Menu

zoeken

Tennisballen en tennisrackets voor jeugdspelers.Vanwege de coronacrisis start de KNLTB-voorjaarstenniscompetitie 2020 mogelijk pas in mei. Anders hadden de deelnemende teams vanaf begin april hun eerste wedstrijden gespeeld. De maatregel heeft gevolgen voor De Greensetters in Sint Nicolaasga, LTC '78 in Langweer, De Skarslach in Scharsterbrug en Trijegeaster Tennisvereniging in Ouwsterhaule. De clubs hebben de banen al gesloten en alle activiteiten, zoals trainingen, stilgelegd.

Uiterlijk 1 mei neemt de landelijke tennisbond een besluit over de nieuwe startdatum en planning. ,,We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop’’, aldus de KNLTB in een brief aan de leden. De afgelopen dagen heeft de tennisbond daarom alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties in kaart gebracht.

,,Op dit moment ligt het verenigingsleven stil en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden. ‘’

De besluitvorming isafhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. ‘’’We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.’’Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!