180113 Opslag volleybal SNVVLEEUWARDEN – De verliespartij bij VC Bolsward bleek slechts een trendbreuk. Bij de koploper pakten de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. het winnen weer op. Na een zeer spannende wedstrijd, waarin S.N.VV. bij vagen zeer goed speelde, werd verdiend van de koploper gewonnen met 1-3. (Setstanden: 22-25, 27-25, 19-25, 26-28)

Coach Ron Durge had alleen libero Margreet Nota niet tot zijn beschikking. Ilse Lolkema uit dames 2 nam haar plaats in. S.N.V.V. startte zeer goed. Mede door een goede serviceserie van Marise Agricola werd een 3-10 voorsprong genomen. De coach van de thuisploeg had toen beide time outs al moeten gebruiken. Langzaam werd de voorsprong kleiner, maar deze bleek ruim genoeg voor de setwinst.

In de tweede set ging de strijd gelijk op. Beide ploegen wisselden mooi volleybal af met onnodige fouten. Leevoc trok aan het langste eind. De intentie was er, maar helaas voor de gasten uit Sint Nyk dacht Leevoc daar ander over en nam een 12-5 voorsprong. Wetende dat het vooral eigen foutjes waren werden de ruggen wederom gerecht. Met Klaske Sikkes in de gelederen werd de achterstand langzaam omgebogen tot een voorsprong en werd deze set toch nog ruim gewonnen!

De Sint Nykster trein denderde in de vierde set door en bij een 17-23 voorsprong leek er niets aan de hand. Leevoc ging echt alles of niets spelen en dat bracht de spanning er bij S.N.V.V. op. Bij 26-25 kreeg het zelfs een setpoint. Yvonne Brinksma kwam de passlijn nog versterken en het geloof was er weer. S.N.N.V. won met 26-28 de set en de wedstrijd.

De coach: ,,Wij zijn weer een plekje (vijfde plaats red.) gestegen. We staan even ver van de kampioenspel als van de degradatieplaatsen. Waar ik overigens blij om ben is dat we gewoon in verschillende opstellingen kunnen spelen en het gewoon als team goed oppakken!"

Volgende week, op 14 maart, speelt S.N.V.V. om 18.15 thuis in Langweer tegen Stentor. Met deze ploeg het S.N.V.V. nog en appeltje te schillen. Daar leden de dames hun grootste nederlaag.

(Foto: archief De Zakenman)