IMG 20200229 WA0005BOLSWARD – Met drie winstpartijen op zak reisden de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. af naar VC Bolsward. De historie tussen deze twee teams leert dat het altijd spannende wedstrijden zijn met helaas voor de Sint Nyksters, Bolsward als winnaar. Zo ook deze editie. Na een meer spannende dan goede wedstrijd trok de thuisploeg met 3-2 aan het langste eind. Setstanden: 25-23, 23-25, 25-16, 17-25, 15-10

Coach Ron Durge had een volledig team tot zijn beschikking. De start ging gelijk op, waarbij S.N.V.V. een paar keer 2 punten voorsprong nam, maar vergat uit te lopen. Vaak toch eigen foutjes. Daar profiteerde de thuisploeg van, maar ook zij maakten onnodige fouten. Uiteindelijk net wat minder dan de gasten.

De tweede set gaf eigenlijk het zelfde beeld, alleen bleken de Sint Nyksters constanter en wonnen uiteindelijk ruimer deze set. Coach: ,,We zijn niet constant genoeg. Dat bleek zeker in deze 2 sets. Hoge pieken werden afgewisseld met dalen."

Zo’n dal kwam er in de derde set. Ongewijzigd startte het team aan deze set en twee times outs later stond het 12-2! Met Aurelia de Jong en Frida Bouma in de ploeg kwam de moor weer op gang. Winnen zou lastig worden, al heeft de ploeg wel ervaring met de Houdini-act, maar de ploeg kon zich wel terug spelen in de wedstrijd en dat kwam uit. Het laatste deel ging gelijk op. Maar wel een forse setverlies.

De opgaande lijn werd doorgetrokken in de vierde set. Ondanks de fout van de coach, hij leverde het verkeerde opstellingsbriefje in, pakte de ploeg het goed op. Nu waren het de gasten die met vertrouwen langzaam  uitliepen naar een ruime setwinst.

Wederom moest een vijfde set de winnaar aanwijzen in de clash tussen VC Bolsward en S.N.V.V. Helaas voor S.N.V.V. was het de thuisploeg die won. In deze cruciale fase maakte S.N.V.V. toch teveel persoonlijke fouten.

,,Het was wisselvallig, van beide kanten. Waar ik blij mee ben, was de overtuiging in de acties en de rust die bleef. Bolsward blijft een lastige ploeg, vergeet niet dat ze vorige week gewoon met 0-4 bij de koploper wonnen. We zitten gewoon met veel ploegen die allemaal van elkaar kunnen winnen. Dat maakt het overigens wel noodzakelijk setjes en wedstrijden te pakken, want we zitten maar 9 punten achter de koploper en maar 6 voor de plek voor PD-wedstrijden voor degradatie."

Volgende week, 7 maart, speelt S.N.V.V. om 17 uur bij de koploper, Leevoc in Leeuwarden.