snvv grijpskerk 1LANGWEER – Na winstpartijen stond de confrontatie tegen de nummer 2 op het programma voor DIJEMAGO SNVV de winst gepakt. In Grijpskerk werd destijds met 1-3 gewonnen naar wat later de beste wedstijd van het seizoen tot nu toe bleek. Bij vlagen werd dat niveau weer behaald. Nu met een 3-2 winst tot gevolg. (setstanden 24-26, 25-21, 25-17, 12-25, 15-12)

Helaas voor de thuisploeg ontbrak Annemiek Nota nog door de griep. In de eerste set bleef het aftasten van beide kanten. Toch was het Grijpskerk dat zich het snelst hervond en een voorsprong nam. Langzamer hand vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en met de komst van Klaske Sikkes aan het einde van de set leek het tij toch nog gekeerd te worden Helaas dus. De gasten hadden net meer overtuiging.

Met de startopstelling werd de tweede set aangevangen en nu leek er vanaf het begin geen vuiltje aan de lucht. Verdedigend werden veel punten door de thuisploeg gepakt en als de verdediging loopt, dan lifgt de basis er. Spelverdeelster Marise Agricole kon alle aanvalsters naar hartenlust bedienen en vooral op buiten werden door Houkje de Lange en Aurelia de Jong de nodige punten binnen geslagen.

In de derde set had SNVV geen kind aan Grijpskerk. Zelfs nog beter dan in de tweede set werd er verdedigd. Het gevolg was een eenvoudige setwinst.

En dan blijkt volleybal een gekke sport. In deze set kantelde het volledig. Een goede serviceserie van Grijpskerk sloeg een gat van 10 punten. In deze fase ging dan ook alles fout. De passers kwamen weer onder druk en als de pass goed was ging het in de spelverdeling fout of in de aanval. Na deze serie ging het restant van de set weer gelijk op. Dit gaf weer vertrouwen. Met Yvonne Brinksma in het laatste deel in het eam werd toch nog ruim verloren.

Ongewijzigd startte SNVV de vijfde set en nam meteen een voorsprong. Het geloof was er weer en langzamerhand iep de ploeg uit. De service van Grijpskerk was onder controle en de eigen druk nam weer toe. De voorsprong werd behouden en de winst veiliggesteld.

‘Helaas geen Houdini-act in de vierde set. Achteraf had ik het anders moeten doen, maar op dat moment ging ik er nog steeds van uit dat we ons zouden hervatten, ‘, refereerde de coach aan de serviceserie van Grijpskerk die ruim 10 punten duurde. ‘Maar vooral ben ik blij dat we de opgaande lijn, weer in een andere opstelling, konden behouden. Bij vlagen werd er ze goed gespeeld. Alleen jammer dan van die ene serviceserie.’

SNVV steeg door deze winst naar de 5e plaats. Nu heeft de ploeg 2 weken vrij en dan volgen 2 uitwedstrijd bij respectievelijk VC Bolsward en Leevoc. Op 14 maart speelt de ploeg pas weer thuis en dan weer in Langweer.