renado dronriijp 5 1 44SINT NICOLAASGA – Net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Gorredijk, heeft Renado zondagmiddag met  5 – 1 gewonnen. Dit keer werd Dronrijp verslagen en staat Renado door de afgelasting van Read Swart op de tweede plaats van de derde klasse A.

Renado begon voortvarend. Al in de derde minuut kwamen de Sint Nyksters op voorsprong door een prachtig uitgespeelde kans waarbij Giedo de Weerd de bal in het net schoot. Na de openingsgoal werd het slordiger. Een aangeschoten handsbal tegen een Renado verdediger werd door scheidsrechter Lemmen bestraft met een penalty. Daarmee werd halverwege de eerste helft de stand weer gelijk. Het was Rowin de Wolff  die op aangeven van Giedo de Weerd voor de rust Renado weer op voorsprong schoot. Renado kreeg meer kansen, maar een kopbal van Frits de Jong ging net over en Rudi Postma miste voor open doel.

Renado kwam al snel in de tweede helft op de 3 – 1 toen een inzet van Rudi Postma door een Dronrijp verdediger in eigen doel werd gewerkt. De 4 – 1  was voor Rick van Veen die de bal op maat kreeg van Giedo de Weerd en beheerst scoorde. Een snelle aanval  in de 67ste minuut opgezet door Rick van Veen op Giedo de Weerd was de inleiding voor de 5 - 1. De Weerd omspeelde behendig de doelman. Hij kon de bal zo in het lege doel schuiven

Dronrijp raakte gefrustreerd en toonde zich een slechte verliezer. Even leek het erop dat het scheidsrechter Lemmen uit de hand leek te lopen. Renado hield het hoofd koel en speelde de wedstrijd beheerst uit. Wederom kon Renado drie punten bijschrijven in de strijd met Sint Annaparochie en Read Swart om de koppositie.

Komende week het duel tegen Nieuweschoot. Nieuweschoot trainer Piet de Winter kwam een kijkje nemen om alvast een strijdplan te bedenken om de ploeg van trainer Johan van Slooten te bestrijden