bal SNVV SNEEK  –  De winst van vorige week een passend vervolg geven. Dit doel hadden de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. zich gesteld op bezoek bij VC Sneek. In de stand ontliepen de teams in de middenmoot elkaar ook niet veel. Winnen betekende ook aanhaken bij de subtop. En het lukte, na een spanende wedstrijd, waar bij vlagen zeer goed gespeeld werd nam de ploeg de winst mee naar huis, na een Houdini-achtige ontsnapping! (setstanden  24-26, 25-20 , 22-25,  24-26)

Helaas haakte Annemiek Nota af met de griep. De eerste set was al een voorbode wat de dag zou brengen. Een snelle 3-0 achterstand, door eigen foutjes, werd omgebogen naar een 7-9 voorsprong. Beide teams wisselden mooie punten af met onnodige fouten. Met aan het einde de goede invalbeurt van Klaske Sikkes werd de setwinst binnengehaald.

Met de beginopstelling startte coach Ron Durge de tweede set. Deze set gaf hetzelfde beeld, waarbij VC Sneek nu een kleine voorsprong nam en deze niet uithanden gaf. Dezelfde wissel met Klaske Sikkes en ook de komst van Frida Bouma mochten niet baten. De thuisploeg bracht de stand gelijk.

‘Rommelig, dat was het. Bij vlagen lieten wij, maar ook Sneek goede dingen zien.’, aldus de coach. ‘Toch had ik er wel vertrouwen in. Als wij we afspraken blijven nakomen en lef blijven tonen moeten we deze wedstrijden kunnen winnen.’

In de derde set leek ook geen vuiltje aan de lucht. Wel weer een spannende set, maar S.N.V.V. liet duidelijk merken dat de winst maar naar 1 ploeg kon gaan en dat gebeurde.

En dan de vierde set. Waar je zou verwachten dat de St Nyksters door zouden stomen gebeurde het tegenovergestelde. De thuisploeg ging er nog een keer voor. En S.N.V.V. maakte de meest waanzinnige fouten. Ballen een paar meter uit of onnodige in het net. Bij een achterstand van 10 punten kwam Frida Bouma in het veld. Ze begon met een mindere pass, maar daarna liet ze zich niet meer wegserveren. Belangrijker, er leek weer geloof te komen bij de ploeg. In eerste instantie voor de beslissende set, maar langzaam kwam de ploeg dichterbij. Met nog 7 punten, bij 16-23, achter kwam Janine van der Goot aan service en door haar service en de goede side out kwam de ploeg ineens op matchpoint! De eerste werd nog niet benut, maar de tweede wel!

‘Ja, ongelofelijk, wat een come back. Ik was in eerste instantie al blij met het oog op de evt 5e set, maar gaandeweg deze set kwam er steeds meer het geloof dat het deze set al kon. En verdomd het lukte!’

Komende zaterdag speelt S.N.V.V. om 17.30 uur thuis in Langweer tegen Grijpskerk, de nummer 2.