Menu

zoeken

RenadoSINT NICOLAASGA - De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar is voor Renado gemakkelijk verlopen met een klinkende 1-5 overwinning op Gorredijk.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Gorredijk maar de kopbal uit de corner ging maar net naast. Uit de tegenaanval was het De Weerd die op een pass van Arjen Postma de bal met een bekeken lob over de keeper van Gorredijk in het lege goal lepelde.

Op de ene kans na was Renado heer en meester op sportpark De Kortezwaag. Na een uitstekende 1-2 met Rudi Postma werd een overtreding gemaakt op Rowin de Wolff. Het was aan Hans Semplonius om de penal te verzilveren, maar de aanvoerder van R1 schoot hem snoeihard op de deklat. Net voor rust was het weer De Weerd die na een prima aanval voor de 2-0 tekende. Het was aan de zuiverheid van de aanvallers van Renado te danken dat ze niet met een ruimere voorsprong de rust in gingen: kansen genoeg!

Na de thee was het wederom Renado die uit de startblokken schoot. Uit een corner en een klutssituatie was het een verdediger van Gorredijk die de bal ongelukkig in eigen goal werkte. Na deze 3-0 werd het van Renado kant erg slordig en lieten ze Gorredijk terug in de wedstrij. De aanvoerder en beste man aan Gorredijkse kant tekende met een knappe goal voor de 3-1. Even hadden de blauw witten het idee dat er nog iets te halen viel in eigen huis.Na weer een mooie aanval was het de beste man van het veld Rowin de Wolff die op aan geven van de Weerd de 4-1 binnen tikte. Na een legio aan kansen was het Frits de Jong die uit een afgeslagen corner de 5-1 eindstand op het bord zetten.

Waar een een uitslag in dubbelen cijfers zeker mogelijk was geweest, begint Renado het nieuwe seizoen uitstekend. Er werd na de wedstrijd gefluisterd dat deze goede start van het nieuwe jaar wel eens te maken kon hebben met de gastspeler die het “even” voor kwam doen op de vrijdagtraining.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen nummer 6 VV Dronrijp.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!