180113 Opslag volleybal SNVVLEMMER – Na drie nederlagen, waaronder een in de beker, hebben de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. de winst gepakt. Tegen Flash Veendam werd met 3-1 gewonnen. (Setstanden: 25-18, 21-25, 25-17, 25-21)

In de eerste set was niet te merken dat de thuisploeg onzeker was geworden door de drie nederlagen op rij. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet. Door enkele goede serviceseries werd een gat van 7 punten geslagen. Af en toe kwamen de gasten iets dichterbij, maar evenzo gemakkelijk werd de voorsprong weer uitgebreid. Met als resultaat een eenvoudige winst.

Zoals eerder gememoreerd zijn de teams in deze competitie aan elkaar gewaagd. Dat bleek wel in deze tweede set. Flash nam nu een snelle, 4-1, voorsprong en de thuisploeg liep achter de feiten aan. Tot de 20 kwam en de Sint Nyksters vaak op 1 punt, maar toch eigen foutjes lieten de gasten weer uitlopen. Met Klaske Sikkes en Houkje de Lange, ingebracht bij 19-21 trachtte de coach het tij te keren, maar toch was het Flash Veendam dat aan het langste end trok.

In de derde set bleven de wissels staan. Het team was wel wakker geschud. Gelijk aan de eerste set nam de druk weer toe. Goede services en aanvallen om te scoren. Vooral verdedigend stond het team. Deze set werd ruim gewonnen.

Ongewijzigd startte S.N.V.V. in de laatste set. Net als in de tweede set kwam het team even achter, maar trok nu de zaken snel recht. Een voorsprong werd genomen. Het enige dat je het team kunt verwijten is dat de genadeslag niet uitgedeeld werd. Flash kon steeds weer wat terug komen. Uiteindelijk won de thuisploeg verdiend.

,,Helemaal eens", zegt de coach, ,,Toch zag je af en toe die spanning. Maar goed, ik hoop dat deze winst bevrijdend werkt en dat we volgende week kunnen doorpakken. We moeten wel, want kijk maar naar de stand. We staan maar 8 verliespunten achter de nummer 1 en 4 boven de plek voor de P/D-wedstrijden voor degradatie. Alles is nog mogelijk! Laten we even genieten van deze winst en dan op naar volgende week!"

Het team speelt volgende week om 17.00 uur bij VC Sneek. Deze ploeg staat 2 plaatsen boven S.N.V.V., met een punt meer! Hoe spannend kan het zijn.