Langweer Terschelling 19 01 20 2LANGWEER - Met de 2 – 1 overwinning op Terschelling hebben de Langweerders belangrijke punten weten te pakken en de laatste plaats overgedragen aan de eilandbewoners.

Gemakkelijk ging het in de eerste helft niet. Trainer Joop Braber kon eindelijk beschikken op een bijna compleet team. Echt imponeren kon Langweer (nog) niet. De beste kansen waren in de eerste helft voor Terschelling. Kwam Langweer er uit dan gingen de schoten over en naast of stuitte men op de Terschellinger doelman. Het was dan ook niet onverdiend dat Terschelling in de 35ste minuut op voorsprong kwam na slap ingrijpen van Langweer.

Met enkele omzettingen kwam Langweer in het tweede deel sterk terug en was er weer spirit in het elftal. Langweer kreeg kansen van onder andere Sander Drost en René Feenstra, maar misten doel. Langweer had gelukt dat Terschelling in de 53ste minuut niet verdubbelde. De bal belandde gelukkig voor Langweer naast en even later op de paal. Met de komst van Piet van der Weij kwam er meer lijn in het Langweerder elftal. Het was Marc de Groot die op een pass van René Feenstra na een foutieve terugspeelbal van Terschelling waarbij de Terschelling doelman de bal in de handen oppakte wat Langweer een vrije trap opleverde. Het was Jan Bauke Faber die de 2 – 1 voorsprong aantekende. Rik de Jong had nog de kans om Langweer in vellige haven te koppen, maar de bal ging net over. Held van de dag. Langweerder doelman Paul Galama bracht in de slotminuten binnen één minuut tweemaal een redding en hielp Langweer aan de overwinning.

Langweer kan zich komende zondag een prima dienst bewijzen. Dan is de tegenstander op het sportpark it Tsjillân ONB. De ploeg uit Drachten heeft vijf punten. Dat is twee punten meer dan de ploeg uit het watersportdorp.

Langweer Terschelling 19 01 20 1Langweer Terschelling 19 01 20 3Langweer Terschelling 19 01 20 5Langweer Terschelling 19 01 20 6Langweer Terschelling 19 01 20 8Langweer Terschelling 19 01 20 9Langweer Terschelling 19 01 20 11Langweer Terschelling 19 01 20 12