bal SNVV Groningen – Het team van DIJEMAGO S.N.N.V. is tegen een onnodige nederlaag aangelopen in Groningen op bezoek bij Oranje Nassau. Deze nederlaag zorgde ervoor dat de ploeg vals gestart is aan de tweede seizoenshelft. ( setstanden 23-25, 25-20, 25-20, 25-18)

In de eerste set speelden de partijen rommelig. Onnodige fouten werden afgewisseld door mooie punten. Waar de thuisploeg grossierde in foutservices, zette de ploeg uit St Nyk de druk er juist met de service goed op. De goede services van de thuisploeg werden een makkelijke prooi voor de passers en Klaske Sikkes kon haar aanvalster goed bereiken. Deze set werd daardoor nipt gewonnen.

Ongewijzigd startte S.N.V.V. in de tweede set. Nu was de servicedruk aan Groninger kant beter. Meteen werd een 4-0 voorsprong genomen. Hoewel de ploeg zich halverwege terugvocht, brak deze achterstand hen uiteindelijk op. Deze punten kwamen ze aan het einde van de set te kort.

In de derde en de vierde set zette zich dit helaas voor S.N.V.V. door. De servicedruk van Oranje Nassau nam toe en de passers kregen het moeilijker. Ook de eigen service nam in kracht af. Een paar goede series daar gelasten. Na een paar tegenslagen gingen de koppies hangen. En bij Oranje Nassau nam het geloof en het vertrouwen toe.

De coach: ,,Dit is een tegenvaller. We moesten starten bij de op een na laatste in de competitie en dan hoop je op meer. Natuurlijk misten wij Marieke en Marise die wegens werk en ziekte afwezig waren. Dit geeft echter wel aan hoe sterk en aan elkaar gewaagde de ploegen in deze competitie zijn. Iedereen kan van elkaar winnen of het elkaar in ieder geval moeilijk maken. Gauw vergeten en volgende week een nieuwe kans. Dan komt de hekkensluiter op bezoek. Niet onderschatten is het credo."

Zaterdag 25 januari wacht Flash Veendam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Hege Fonnen in Lemmer, aanvang 17.45 uur.