Menu

zoeken

500 190426mariannetimmerchefdemissiontalentteamnljos2020fotonocnsf2 334980SCHARSTERBRUG – Myrthe de Boer uit Scharsterbrug is vlaggendrager tijdens de Jeugd Olympische Spelen 2020. De zeventienjarige schaatsster van Talent TeamNL loopt tijdens de opening van het evenement in St. Moritz in Zwitserland voorop.

De openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen wordt op twee plaatsen gehouden. In Lausanne en St. Moritz, waar de langebaanschaatsers in actie komen. Talent TeamNL wordt op beide locaties aangevoerd door een vlaggendrager. In Lausanne heeft ijshockeyster Kimberly Collard de eer.

Chef de mission Marianne Timmer over Myrthe de Boer: ,,Myrthe is een verbindende factor in de groep. Ze is vrolijk, spontaan en legt makkelijk contact, ook met buitenlandse rijders. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kimberly en Myrthe de andere sporters van Talent TeamNL mee op sleeptouw nemen en Talent TeamNL en Nederland bij de openingsceremonie goed op de kaart zetten."

Talent TeamNL doet met vijftien sporters mee aan de derde editie van de Jeugd Olympische Winterspelen. De ploeg bestaat uit zeven ijshockeyers, een snowboarder, drie shorttrackers en vier schaatsers. In totaal komen 1.872 talentvolle sporters uit 79 verschillende landen in actie.

(Foto: Marianne Timmer chef de mission Talent TeamNL/Ronald van Dam Fotografie Deventer)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!