151219 renado surhuisterveen 2 2 18SINT NICOLAASGA – In de laatste wedstrijd  voor de winterstop heeft Renado gelijkgespeeld tegen Surhuisterveen. De Sint Nykster kwamen niet verder dan 2 – 2 en hiermee deed de ploeg van Johan van Slooten zichzelf te kort.

De wedstrijd ging voortvarend van start in de tweede minuut passeerde Rudi Postma de Surhuisterveen doelman in de eerste snelle aanval van de thuisploeg. Geschrokken van de snelle achterstand zette Surhuisterveen Renado onderdruk. Dat resulteerde al in de 9e minuut in de gelijkmaker. De combinaties van Renado smoorden te vaak in schoonheid en men had moeilijk om de mannen met de juiste kleur shirt te vinden.

Renado begon in de tweede helft goed. Schoten van Arjen Postma en Giedo de Weerd werd ternauwernood door de Surhuisterveen keeper over of naast getikt.Ook later hield de keeper van Surhuisterveen in de race door een aantal prima reddingen. Hij moest in de 71ste minuut capituleren toen een inzet van Jens Talsma pardoes in de bovenhoek in het doel belandde. Acht minuten voor het einde werd een voorzet van rechts volledig verkeerd beoordeeld en kwam Surhuisterveen tegen de verhouding in weer op gelijke hoogte.

Renado moest net als vorige week tegen Akkrum genoegen nemen met een gelijkspel in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Renado presteert overigens prima in de eerste seizoenshelft. De Sint Nyksters staan op een keurige 3e stek met een jonge ploeg. die met 46 doelpunten op koploper Sint Anneparochie na het meeste scoorde. Omgerekend is dat bijna 4 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Dat is zeker een knappe prestatie.

De competitie begint op 26 januari weer, Renado speelt dan de uitwedstrijd tegen Gorredijk. Het moet het dan doen zonder een groot aantal vaste supporters die deze dag in Spanje bij Valencia - Barcelona op de tribune zitten.

(Foto's: De Zakenman)

151219 renado surhuisterveen 2 2 4151219 renado surhuisterveen 2 2 13151219 renado surhuisterveen 2 2 19151219 renado surhuisterveen 2 2 25151219 renado surhuisterveen 2 2 27151219 renado surhuisterveen 2 2 41151219 renado surhuisterveen 2 2 42151219 renado surhuisterveen 2 2 45