SNVV ANIMO 1 3 2Lemmer –  In alweer de laatste wedstrijd van 2019 heeft het team van DIJEMAGO S.N.N.V. niet kunnen winnen tegen het een plekje hoger staande Animo. De laatste wedstrijd van 2019 is helaas niet geworden wat het team er van verwachtte. Na een wisselvallige strijd en een ongelukkige keuze van de coach trok de thuisploeg aan het kortste eind. (SETSTANDEN 24-26, 19-25, 11-25, 25-18)

Met Klaske Sikkes als spelverdeelster voor de afwezige Marise Agricola werd gestart. De eerste set ging gelijk op. Gaandeweg deze set werd al duidelijk dat Animo in de aanval feller was. Zij gingen bij elke aanval voor het punt. Mindere set ups werden leep in het centrum gelegd. Als het even aan de Sint Nykster kant liep, dan verder er ook mooie punten gemaakt. Toen de eerste set afgelopen was, was er ook geen paniek. Als de eigen foutenlast omlaag zou gaan, lagen er zeker kansen.

Toch startte het team van Ron Durge met eigen foutjes en kwam snel 3 punten achter. Hier bleven ze de hele set tegen vechten en kwamen niet meer terug. Ondanks het ruimere set verlies liet het team bij vlagen goed volleybal zien.

‘Ja, helemaal eens’, aldus de coach. ‘Daar ligt het zeker niet aan, maar als het even niet loopt moet je de kansen die je krijgt wel benutten en we waren aanvallend soms te lief. Vandaar dat ik besloot het in de derde set anders te doen.’

En dat deed hij ook. Met Annemiek Nota op de spelverdeling en Klaske Sikkes als diagonaal wilde hij meer power in de aanval brengen. De eerste aanval van Janine van der Goot leek zijn gelijk te bevestigen. Na een goede pass en dito set up sloeg zij de bal op mid direct op de grond. Helaas bleek dit niet de opmaat voor een herstel. De nieuwe opstelling zorgde vooral verdedigend voor onrust. Halverwege de set wisselden Klaske Sikkes en Annemiek Nota weer van taak, maar het leed was al geschied.

Met Yvonne Brinksma in het veld en de verdere opstelling van de eerste set leek het team het ongelijk van de coach te bevestigen. Vanaf de eerste bal liet het team zien voor het punt te willen gaan. En dat lukte. De pass lag beter en de aanvalsters werden goed in stelling gebracht en gingen voor het punt.

‘Gelukkig een goed herstel met toch nog een punt tot gevolg’, aldus een opgeluchte coach. ‘Ik heb mijn excuses aangeboden voor mijn ongelukkige keuze. Al blijf ik er met de situatie van dat moment we achterstaan. Gelukkig had het team veerkracht genoeg om het laatste puntje te pakken. Dat nemen we mee naar de bekerwedstrijd aanstaande maandag. ‘

Het team speelt nog een wedstrijd in 2019 en geen onbelangrijke. Maandag 16 december wordt om 20.00 in Balk de achtste finale gespeeld tegen de koploper in de andere derde divisie.

SNVV ANIMO 1 3 4SNVV ANIMO 1 3 7SNVV ANIMO 1 3 12SNVV ANIMO 1 3 16SNVV ANIMO 1 3 17SNVV ANIMO 1 3 47SNVV ANIMO 1 3 54SNVV ANIMO 1 3 58