akkrum renado 2 2 3AKKRUM – Met twee doelpunten in de laatste 10 minuten heeft Renado nog een punt weten te bemachtigen tegen Akkrum.  Renado beleefde een moeizame middag en had grote moeite op de been te blijven op het zware en natte veld.

Renado speelde deze wedstrijden met een rouwband. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte als eerbetoon van het overlijden van Renado vrijwilliger Willem Huitema.

De eerste helft was van beide kanten moeizaam. Renado kwam maar niet in hun spel en Akkrum kon de counters makkelijk in vroeg stadium ontregelen. Kansen waren van beide kanten in de eerste 45 minuten op één hand te tellen.

Akkrum kwam in de tweede helft al in de 48ste minuut op voorsprong toen een uittrap van de doelman met behulp van de wind over iedereen heen ging en zo ook doelman Pieter de Vries verraste. Pech voor Renado in de volgende minuten door een bal op de paal van Giedo de Weerd en een bal op de lat van Rudi Postma. Een handsbal van Akkrum op de doellijn werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Hij wuifde een strafschop weg. Renado probeerde wel, maar het was eerder wachten op de 3 – 0 dan de aansluiting van Renado. Met wat omzettingen kwam er bij Renado weer felheid en trok Renado in het laatste kwartier vol op de aanval. Het was Tjitte Werkman die een afgeslagen bal vol op zijn schoen kreeg en de bal onhoudbaar in het doel schoot. De ploeg van Johan van Slooten rook zijn kans. Een scrimmage op de doellijn in de laatste minuut werd door Rudi Postma over de lijn gewerkt. Zo kreeg Renado toch nog een verdiend puntje. Renado staat zo vlak voor de winterstop op een keurige derde plaatst in de derde klasse A.

De laatste competitiewedstrijd is komende zondag het thuisduel tegen Surhuisterveen. Woensdagavond is nog een bekerduel tegen zaterdag vierde klasser WCOT uit Oudwoude. De bekerwedstrijd begint om 19.30 uur.

akkrum renado 2 2 9akkrum renado 2 2 19akkrum renado 2 2 20akkrum renado 2 2 21akkrum renado 2 2 32akkrum renado 2 2 33akkrum renado 2 2 50akkrum renado 2 2 52