05050710 Volleybal handenGRONINGEN –  Goed spelen en toch verliezen: dat overkwam het team van DIJEMAGO S.N.N.V. op bezoek bij Veracles. Het team vocht zich na een 2-0 achterstand goed terug, maar trok desondanks aan het kortste eind: 3 – 2 verlies. (setstanden 25-18, 25-23, 22-25, 17-25, 16-14)

De eerste twee sets gaven het zelfde beeld. In beide sets startten de gasten uit Sint Nyk goed en namen ze een voorsprong. Bij een goede pass kon Marise Agricola gevarieerd haar aanvalster bedienen. Dat de thuisploeg in de race bleef waren eigenlijk eigen foutjes van S.N.V.V. Toch leek er tot halverwege de eerste set en de bg points in de tweede set niets aan de hand. Twee keer een serviceserie bracht Veracles terug in de sets en zelfs de setwinst en dus een 2-0 voorsprong.

‘Ja, dat is een gekke gewaarwording, in beide sets de bovenliggende partij en toch verliezen.’, aldus de coach. ‘Na een spannend begin lopen we in beide sets uit, in tweede set zelfs 5 punten. Niet alleen de pass liet ons even in de steek, de kansen die we wel krijgen benutten we dan niet. Waar de thuisploeg echt voor het punt blijft gaan, houden wij toch wat in, of onze aanloop is niet helemaal goed, waardoor we vol voor het punt kunnen gaan.’

In de derde set bleef Klaske Sikkes, die in de eerste twee sets ingewisseld was, staan. Haar aanwezigheid leek het team meer vertrouwen te geven. De  eerder aangehaalde dingen liepen nu beter en ook de pass leek meer onder controle. Deze set ging nipt naar S.N.V.V.

In de vierde set lieten de gasten zien nog steeds in de winst te geloven. Een snelle 1-6 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Mooie punten werden gemaakt en er werd zeer zeker goed verdedigd. De thuisploeg voelde de druk en maakte meer fouten.

Dan maar weer eens een vijfde set. Tot de wissel zette S.N.V.V. door en bij 6-8 werd van veld gewisseld. Toch slopen er weer wat onzekerheden in de verdediging en Veracles rook bloed. Via 12-12 ontstond een spannend einde van de wedstrijd, waarbij twee eigen fouten/misverstanden  aan St Nykster kant de winst in Groningen liet.

‘Toch teleurstellen’, aldus coach Ron Durge. ‘Maar aan de andere kant, je staat wel 2-0 achter he. We zitten wederom in een competitie waarin je geen gemakkelijke wedstrijden hebt. Kijk naar de andere uitslagen. De koploper verlies met 0-4 van de nummer 3! In deze competitie is alles mogelijk. Ik denk naar ons zelf kijkend mogen we wat arroganter/zelfverzekerder zijn. Als je een foutje maakt, eis de volgende bal op en maak het goed. Bij ons sluipt de twijfel er in in een minder fase. En dat is niet nodig en onterecht. We staan gewoon 6e en er is nog alles mogelijk.’

In 2019 speelt de ploeg nog 2 wedstrijden. 14 december in Lemmer, de Hege Fonnen, om 17 uur tegen de huidige nummer 5, Max Lease Animo en 16 december de kwartfinale van de beker tegen DBS in Balk.