Menu

 

3111 snvv impala 3 2 70Sint Nicolaasga/Lemmer –  Het was een hectische periode voor DIJEMAGO SNNV. Allereerst twee pittige nederlagen en tot overmaat van ramp de brand in de eigen Doniahal. Door adequaat handelen van het bestuur werd vrij snel een nieuwe locatie gevonden en kon er gespeeld worden. Lemmer bood de helpende hand. Na een spannende partij trok de thuisploeg weer eens aan het langste eind! (setstanden:  25-18, 19-25, 25-22, 14-25, 15-13

En dan speel je je eerste thuiswedstijd in Lemmer. Het veld lag al mooi te wachten en de locatie was prima. Het enige jammere was dat de locatiewijziging voor niet alle toeschouwers eenvoudig te vinden was. Normaal is de tribune goed gevuld. Helaas was een handje vol mensen wel meegekomen. Zij werden op hun wenken bediend. Het credo was in eerste instantie weer een lekkere pot te spelen om de twee voorafgaand zeperds te vergeten en vanuit daar voor de winst te gaan. Aan beide voornemens werd voldaan.

In de eerste set liet de thuisploeg merken totaal geen moeite te hebben met de nieuwe thuislocatie. Vanaf de start speelde het team geconcentreerd en  zette Impala onder druk. De gasten wisten hier niet mee om te gaan. Toch merkte je als je ze in de wedstrijd liet komen dat het een goede ploeg is. Eenvoudig over het net gespeelde ballen werden door de gasten omgetoverd tot poweraanvallen. Hun servicedruk was wisselend, maar als-ie liep.. Ook bij de Sint Nyksters was alles oké. De pass lag goed evenals de servicedruk.

Ongewijzigd startte de ploeg in de tweede set. Nu liep de service bij Impala beter en daar had S.N.V.V. duidelijk moeite mee. Enkele wissels in de passlijn, zowel positioneel als met wissels, werkten niet direct. En als er zelf geserveerd werd of aangevallen, was het te lief.  Deze set ging naar de Groningers.

,,Twee verschillende sets", gaf de coach ook toe. ,,De eerste set was prima en de tweede ging minder. Jammer blijft bij ons dat even de koppies gaan hangen of dat we elkaar niet opzoeken, dan heb je elkaar juist nodig. Toch aan het einde van de set herpakten we ons en kwamen wat terug. Voor deze set te laat, maar wel handig voor het vervolg." 

Dat kwam zeker uit. De derde set was, zeker tot de 20, een kopie van de eerste. De service druk was er weer en ook de pass werd beter. Aan het einde werd het nog spannend, maar met een rake klap van Kaske Sikkes na een goede pass van Aurelia de Jong werd deze set gepakt.

Waar iedereen dacht dat S.N.V.V. zou doordrukken bleek Impala veerkrachtig. Hun servicedruk nam weer toe en ook bleven zij meer voor het punt gaan met de aanval. Dit resulteerde in een ruime setverlies, 14-25.

Dan weer de vijfde. Hier kwamen andere krachten boven. Wie heeft de meeste lef en blijft volleyballen. In eerste instantie was dat Impala. De gasten namen een snelle voorsprong en bij de wissel stond het 6-8. In het tweede deel nam de druk van S.N.V.V. toe. Impala moest forceren. Daarin werden enkele fouten gemaakt en S.N.V.V. vocht zich terug. Het geloof was er en uiteindelijk de winst.

,,Blijdschap overheerst. Allereerst over de manier van spelen. Bij vlagen speelden we zeer goed, maar helaas houden we nog fases waarin de lef ons in de steek laat. Als het bij ons niet loopt dan loopt het echt niet. Er wordt wat gemopperd onderling, de angst om fouten te maken neemt toe. Ik zeg wel eens, wij zijn te intelligent als team. We gaan nadenken bij elke bal. Je moet gewoon vertrouwen in je zelf hebben en voor het punt gaan’, eindigt de coach grijnzend. Om er toch nog aan toe te voegen, ‘de wisselvalligheid lijkt wel steeds beter te doorbreken. In het verleden bleven we meer in het dal zitten. Jammer vond ik wel dat ik hierdoor niet kon gaan wisselen om iedereen mee speeltijd te geven. Aan de andere kant hebben  de wissels het perfect gedaan. Ik geef het je te doen. Frida Bouma moest twee keer invallen op de service en ze doet het maar even. Marieke van der Werf komt er in om de passlijn te versterken en ze staat er gewoon. En Annemiek Nota komt er in en slaat gewoon de eerste bal er direct in. En dan heb ik het enthousiasme aan de kant nog niet genoemd!" 

Volgende week speelt de ploeg bij Veracles in Groningen. Deze ploeg staat een plek boven ze. Op 14 december speelt S.N.V.V. de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Locatie nog onbekend

(Foto's: De Zakenman)

3111 snvv impala 3 2 283111 snvv impala 3 2 443111 snvv impala 3 2 453111 snvv impala 3 2 463111 snvv impala 3 2 473111 snvv impala 3 2 493111 snvv impala 3 2 503111 snvv impala 3 2 543111 snvv impala 3 2 563111 snvv impala 3 2 573111 snvv impala 3 2 583111 snvv impala 3 2 60Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!