stopper vviMARUM – VVI heeftin Marum een ongelukkig verlies geleden tegen nummer twee op de ranglijst. Een eigen doelpunt in de beginfase en in de laatste minuten een gemiste penalty zorgden voor een 3 – 2 verlies.

Al in de 8ste minuut stond VVI achter met 1 -0 door een ongelukkig eigen doelpunt. Een snelle uitval in de 20ste minuut van Jelle de Langeen een op maat gegeven voorzet zorgde dat Jan Faber de gelijkmaker kon scoren.Marum was de betere ploeg, maar tot echte kansen kwamen ze niet. In de 35ste minuut een goed schot van Marum. Helaas stond Marnix Zandstra een voorsprong voor de thuisploeg in de weg. In de 40ste minuut kwam Marum op voorsprong waarvan enige commotie ontstond. VVI verzorgster Marrit Gerritsma was nog in het veld voor een blessurebehandelingvan RudmerAbma toen Marum snelde bal in het spel bracht en met een wippertje Marnix Zandstra verraste. Wat VVI ook probeerde, de scheidrechter keurde tot ontsteltenis van de Idskenhuisters het doelpunt goed. VVI ging met een 2 – 1 achterstand de rust in.

In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Johannes Lindeboom de mogelijkheid om de stand al gelijkt te trekken, maar zijn inzet miste kracht en werd door de Marum keeper gestopt. Marnix Zandstrareageerde even later alert op een harde schuiver van Marum. Zo bleef het spel op en neer gaan.  VVI kwam in de 72ste minuut op gelijke hoogte door een magistraal doelpunt van Ronald de Jong.VVI werd sterker en had kans op de voorsprong. Jelle de Lange kreeg als eerste een kans, maar miste helaas voor VVI. Twintig minuten voor het einde kon een Marumspeler het veld verlaten door een charge op de benen van Jan Faber.Met tien man was het echter Marum dat op 3 - 2  voorsprong kwam. In de 88ste minuut kreeg VVI een penalty toegewezen. Jetze Lindeboom miste van elf meteren zo ook de gelijkmaker die zeker verdiend zou zijn geweest.

Volgende week ontvangt VVI Be Quick Dokkum de nummer 3 van de ranglijst van de 2e klasse I.