geel wit renado 1 4 38AMELAND -  Met een prachtige teamprestatie heeft Renado op Ameland tegel Geel Wit verslagen met 1 – 4. Na een stroef eerste kwartier kwamen de Sint Nyksters langzaam op stoom en beslisten de wedstrijd in het tweede deel.

Renado, ook op Ameland gesteund door de meest trouwe supporters, kwam in de 18e minuut op achterstand. Geel Wit profiteerde maximaal van een onoplettendheid op  links en doelman Pieter de Vries werd verrast door een schuiver door de benen. Beide teams waren daarna aan elkaar gewaagd. Uit een vrijetrap van Giedo de Weerd was het Jens Talsma die nog net de bal kon aantikken en zo de gelijkmaker scoorde. In de 34ste minuut was het Rowin de Wolff die zijn voorzet op de lat zag belanden. De Wolff zorgde meermalen met zijn snelheid langs de lijn voor dreiging.

In de tweede helft domineerde Renado. Verdedigend was het wederom knap hoe Renado bleef voetballen. Al had Renado niet te klagen toen Pieter de Jong ver voor zijn goal de bal in de voeten speelde die vanaf de middellijn op een leeg doel schoot. Gelukkig voor Renado ging de bal langs de voor Geel Wit verkeerde kant van de paal langs. Het was Rudi Postma die uit een corner achterover koppend Renado op  de 2 - 1voorsprong bracht. Het was Gerben Huitema die de 73ste minuut met een prachtig doelpunt de 1 – 3 scoorde. Twee minuten later werd Gied de Weerd de diepte in gestuurd en scoorde beheerst. Geel Wit probeerde met lange halen nog een offensief te creëren, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dit niet. Tjitte de Werkman had zijn goede spel deze middag kunnen belonen met de 1 – 5 maar miste. Ook de Weerd strandde in de slotminuten nog op de keeper.

Renado  blijft het in de derde klasse prima doen met een derde plaats Komende zondag komt Trynwalden op bezoek waarna Renado op bezoek gaat naar Akkrum. Op 15 december is de laatste competitie thuis wedstrijd tegen Surhuisterveen.

Komende maandag wordt bekend wie de tegenstander is van de Sint Nyksters in het bekerduel. Het duel wordt doordeweeks gespeeld in de week voor het laatste competitieduel

geel wit renado 1 4 7geel wit renado 1 4 9geel wit renado 1 4 10geel wit renado 1 4 12geel wit renado 1 4 19geel wit renado 1 4 22geel wit renado 1 4 28geel wit renado 1 4 41geel wit renado 1 4 47geel wit renado 1 4 50