VVI algemeenNIJLAND - VVI heeft de inhaalwedstrijd tegen Nijland met 0 – 2 gewonnen. Door de overwinning stijgen de Idskenhuisters naar de negende plek op de ranglijst.

Al na vijf minuten kreeg Jan Faber een enorme kans om snel op voorsprong te komen, maar zijn inzet was te zacht om de Nijland-doelman te verrassen. VVI had in de eerste helft zeker het betere spel. In de 22ste minuut  werd Johannes Lindeboom prima de diepte ingestuurd door Ronald de Jong, Lindeboom trok de bal op maat naar Rudmer Abma, maar die zag zijn harde schot gekeerd. De Nijland-keeper reageerde ook alert op een inzet van Jan Faber door hem met de vingertoppen uit de korte hoek te tikken. Het was Faber die in de slotminuut van de eerste helft VVI nog op voorsprong schoot.

In de tweede helft werd het spel van de Idskenhuisters een tikkeltje slordiger. Nijland ging de bal sneller rond spelen en bracht VVI in moeilijkheden. De gelijkmaker hing in de lucht  VVI  hield stand en kreeg ook een aantal kansen. Zo werd een inzet van Jelle de Lange ternauwernood gekeerd. Een mooie combinatie van VVI betekende de 0 – 2. Wederom trof Jan Faber doel. De wedstrijd eindigde in een 0 – 2 voor de ploeg van trainer Bas Bijen.

VVI kan zichzelf een prima dienst bewijzen door komende zaterdag de wedstrijd tegen Hardegarijp te winnen om zo mogelijk nog enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst.

(Foto: De Zakenman)