RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 73SINT NICOLAASGA  - Een jong Renado heeft zaterdagavond het bekerduel tegen zaterdag derdeklasser Oeverzwaluwen met 3 – 2 gewonnen. Na een moeizame start namen de Sint Nykters het initiatief. De overwinning in het bekerduel en de overwinning was dan ook zeker verdiend.

Het begon allemaal wat moeizaam. Al na vijf minuten keken de Sint Nyksters tegen een 0-1 achterstand aan. Nadat Renado even later tegen een 0-2-achterstand opliep, verwachtte iedereen een moeilijke avond voor de ploeg van Johan van Slooten. Over het tweede doelpunt van Oeverzwaluwen ontstond nog enige commotie door een geconstateerde handsbal. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed en maakte zo aan de discussie een einde. Renado kreeg langzamerhand enige grip op de wedstrijd. Het Sint Nykster middenveld  zonder Arjen Postma en de geblesseerde Tjitte Werkman begon beter te draaien en met een doelpunt van Hans Semplonius uit een corner kreeg Renado nog voor de rust aansluiting.

De rollen waren in de tweede helft omgedraaid. Bewonderenswaardige werklust gaf Renado een overwicht waarbij de ploeg uit Koudum het steeds moeilijker kreeg. Het jeugdige centrale duo van Frits de Jong en Jetze Zijlstra stond een partij te voetballen dat het een lust voor het oog was. Renado kreeg kansen en een attente Rick van Veen strafte een fout van de Oeverzwaluwen genadeloos af en scoorde de gelijkmaker. Er was een overtreding op randje zestien voor nodig om Giedo de Weerd te stoppen - met een rode kaart voor Oeverzwaluwen als gevolg. Het was Rudi Postma die de keeper verkeerd opgesteld zag en de bal in de uiterste hoek schoot en Renado de dik verdiende overwinning bezorgde.

Komende weekend reist Renado af naar Ameland waar de competitie wedstrijd tegen Geel wit op het programma staat.

RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 57RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 66RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 70RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 71RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 72RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 75RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 79RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 82RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 84RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 87RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 88RENADO OVERZWALUWEN BEKER 3 2 99