langweer sc bolsward 11LANGWEER – Langweer merkt het wekelijks dat het in de vierde klasse een stuk moeilijker voetballen is. Als je daarbij optelt de reeks blessures wordt het een hele strijd om zich te handhaven. Langweer zal dan ook alle zeilen bij moeten zetten. Op de ranglijst bezet Langweer op dit moment de laatste plaats.

Langweer begon strijdvaardig al vanaf het eerste fluitsignaal was het Sander Drost dat de Bolsward keeper testte.Aan de andere kant was het Langweer doelman Eric Elzinga dat in de 6e minuut redde. Een minuut later moest Elzinga capituleren toen de bal uit een corner in het doel werd getikt.Ook in de 15e minuut voorkwam Elzinga een verdubbeling van de achterstand door een toegekende penalty te keren. Langweer kreeg ook enkele kansjes maar het leverde uiteindelijk niets op.

Bolsward bleef aanvallen en Langweer kreeg het in het tweede deel van de wedstrijd steeds moeilijker om de tegenstander te bedwingen.Bolsward kreeg na een overtreding in de 62ste minuut wederom een penalty welke de 0 – 2 betekende. Een schot op de lat en een alerte reactie uit de rebound zorgde voor de 0 – 3. Bolsward bleef de betere partij en maakte er 10 minuten voor het einde ook nog de 0 – 4.. In de slotminuut was het Sander Drost die Marc de Grootop maat bediende en nogscoorde voor Langweer.

Komende zondag reist Langweer af naar Boornbergum. Tegenstander is dan de plaatselijke sportclub dat de tweede plaats bezet.

langweer sc bolsward 1langweer sc bolsward 5langweer sc bolsward 6langweer sc bolsward 7langweer sc bolsward 8langweer sc bolsward 9