renado oosterlitten 5 1 3SINT NICOLAASGA –  Renado heeft zondagmiddag met 5 – 1 gewonnen van Oosterlittens. Bij de rust leiden de Sint Nykster met 3 -1. Na de thee scoorde de ploeg van Johan van Slooten nog twee keer zodat het een ruime overwinning werd voor de Sint Nyksters.

Renado werd al na vier minuten verrast door Oosterlittens dat een slap optreden van de Renado defensie afstrafte. De ploeg werd gelijk op achterstand gezet. Een corner in de 8ste minuut van Arjen Postma werd door Frits de Jong in het doel gekopt en betekende na vier minuten al de gelijkmaker. Renado trok hierna het spel naar zich toe en met prachtige combinaties werd Oosterlittens bestreden. Een snel genomen vrijetrap in de 16e minuut werd snel door Giedo de Weerd genomen. De vrijstaande Arjen Postma kon de bal simpel in het doel tikken en zette Renado verdiend op voorsprong. De derde goal van de Sint Nykster was ook één uit het boekje. Arjen Postma wipte de bal over de Oosterlittens defensie op de vrijstaande Rudi Postma die de bal vervolgens op de lat schoot. De attente Tjitte Werkman schoot de terugspringende de bal in het doel wat 3 – 1 betekende.

In de tweede helft verdween langzamerhand het frivole spel van Renado en sloeg de nonchalance toe. De Sint Nykster konden elkaar steeds moeilijker vinden. Dit bood Oosterlittens kansen. Het spel werd een stuk minder aantrekkelijk. In de 60ste minuut trof Arjen Postma de binnenkant van de paal. Aan de andere kant moest Renado Keeper Pieter de Vries enkele keren handelend optreden. Het duurde tot de 82ste minuut voordat de Renado de bevrijdend  goal scoorde toen een vrije trap in één keer op Giedo de Weerd werd geschoten die vrij voor de keeper geen fout maakt. De Weerd speelde in de slotminuut de vrijstaande Rick van Veen aan die ook zijn goal meepikte en Renado op een verdiende 5 – 1 overwinning schoot.

Komende zaterdag om 17.00 uur speelt Renado thuis de bekerwedstrijd tegen Oeverzwaluwen. De wedstrijd wordt dan op het verlichte B veld gespeeld.

renado oosterlitten 5 1 4renado oosterlitten 5 1 6renado oosterlitten 5 1 24renado oosterlitten 5 1 26renado oosterlitten 5 1 27renado oosterlitten 5 1 28renado oosterlitten 5 1 33renado oosterlitten 5 1 34renado oosterlitten 5 1 35renado oosterlitten 5 1 37renado oosterlitten 5 1 41renado oosterlitten 5 1 48