snvv llevoc 1 3 20SINT NICOLAASGA  –  Het sprookje waarin de dames van DIJEMAGO S.N.N.V. zich tot vorige week even bevonden kwam vandaag abrupt tot een einde. Het team verloor met 1-3 van de nummer 4 Leevoc. Hoewel dit natuurlijk de verdienste van de gasten was vocht de thuisploeg vooral tegen zich zelf. (setstanden 15-25, 21-25, 25-22, 19-25)

De wedstrijd begon met 2 foutservices, een van elk team. Was dit een voorbode? Leevoc zette zich in ieder geval het snelst overheen en nam direct het initiatief. De gasten hadden meteen een servicedruk en waar de passlijn vorige week niet van wijken wist, kwam het nu niet onder de druk uit. Daardoor konden de aanvalsters te weinig in stelling worden gebracht. Als dat wel lukte werden dat meestal gewonnen punten of in ieder geval een rally. Daarboven op was ook de Sint Nykster servicedruk te laag. Leevoc kwam niet in de problemen.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Zowel in de eerste als de tweede set werkten de wissels niet direct. In de tweede set leek het aanvankelijk te gaan lopen, mwaar als de achterstand was teruggebracht, werd er aan de zijde van de thuisploeg toch een onnodige fout gemaakt. Het gevolg was een 0-2 achterstand.

‘Ja’, verzuchtte coach Ron Durge, ‘dit was zo een wedstrijd. Een week na onze beste wedstrijd gebeurt dit. Overigens zonder de tegenstander Leevoc te kort te doen. Dit is een degelijk ploeg, dat een lage  foutenlast had. Tel daarbij hun verdediging en servicedruk bij op en dan wordt het lastig. In deze competitie moet je sowieso top zijn, want alles staat dicht bij elkaar.’

De derde set leek de ommekeer te laten zien, het geloof was er, er werd beter verdedigt en de service van Leevoc leek beter onder controle. Toch werd het aan het einde van de set toch nog spannend, maar de thuisploeg maakte er weer een wedstrijd van.

Helaas startte het de vierde set met eigen foutjes, waardoor het snel 0-4 werd en Leevoc gaf die voorsprong niet meer uit handen. Ook deze set kende een grote wisselvaligheid van de thuisploeg.

‘Niets aan toe te voegen. Het is alleen jammer, vorige week speelden we onze beste wedstrijd tegen de toenmalige nummer 2 en vandaag… De minste vind ik een groot woord. Het is niet zo zeer slecht, maar er zat een spanning over de ploeg, die ik niet kan verklaren. Die wedstrijden heb je af en toe. En vergis je niet in Leevoc hoor. Gewoon een goede ploeg, die onze foutjes en onzekerheden goed afstrafte. Maar, geen doemdenken, we staan nog gewoon tweede!’

Volgende week speelt de ploeg bij een andere nummer 2, Stentor in Haren.

(Foto's: De zakenman)

snvv llevoc 1 3 16snvv llevoc 1 3 17snvv llevoc 1 3 19snvv llevoc 1 3 21snvv llevoc 1 3 22snvv llevoc 1 3 24snvv llevoc 1 3 25snvv llevoc 1 3 30