joure vvi 0 1 2JOURE – Met een  prachtig doelpunt van Stephan Zijlstra in de 68ste minuut  is VVI de winnaar geworden van de eerste Fryske Marren derby dit seizoen. De Idskenhuisters wonnen met minimale marge maar verdiend met 0- 1 van SC Joure.

In een aantrekkelijk derby duel waren voor beide ploegen kansen. In de eerste 30 minuten was Joure iets sterker. Het waren de Jousters die als eerste scoorden, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de Idskenhuisters iets feller en kwamen er een aantal kansen voor VVI. Een handsbal in het Joure doelgebied schreeuwde om een penalty, maar de scheidsrechter wimpelde dit (overigens terecht) weg.

Waren de Jousters iets sterker in de eerste helft, het tweede deel van de derby was voor de ploeg van Bas Bijen. De Idskenhuisters gooiden een dosis werklust in de strijd waarbij Joure terug werd gedrukt. Met snelle aanvallen werd de tegenstander  op eigen veld gedrukt waarbij in de 68ste minuut met een enorme pegel van Stephan Zijlstra die de score opende. Tjisse Kerkstra was ongelukkig in de afwerking. Tweemaal ging zijn inzet net naast. Pech was er voor Joure dat al snel twee spelers met blessures het veld moesten verlaten. Dat kwam het spel niet ten goede. VVI bleef gevaarlijk. In de 80ste minuut had de net in het veld gekomen Jan Faber  al met zijn eerste balcontact de score kunnen verdubbelen, maar ook zijn inzet ging jammerlijk net naast. Aan de andere kant was het Marnix Zandstra die een paar keer alert reageerde op inzetten van SC Joure

Zo was het VVI dat de derby net als vorig seizoen in Joure met 0 – 1 wist te winnen. Onverdiend was het niet.

Komende zaterdag speelt VVI het afgelaste duel tegen Nijland dat met zeven duels nog geen punt wist te vergaren en dus met 0 punten onderaan staat.

joure vvi 0 1 5joure vvi 0 1 14joure vvi 0 1 22joure vvi 0 1 24joure vvi 0 1 37joure vvi 0 1 38joure vvi 0 1 39joure vvi 0 1 40joure vvi 0 1 43