161104 VV Langweer neutraalLEEUWARDEN- Na een prachtige 4 – 2 overwinning op de Wâlden kreeg Langweer zondagmiddag een 4 – 2 klop van MKV 29 uit Leeuwarden. Met dit verlies blijft Langweer op 3 punten staan in de vijf gespeelde wedstrijden.

Langweer kon ook zondag niet beschikken over een groot aantal vaste basisspelers zodat het puzzelen blijft voor trainer Joop Braber. Braber miste maar liefst vijf spelers waaronder keeper Paul Galema. Langweer kwam al na zeven minuten op achterstand. Het werd duidelijk dat Langweer het deze middag moeilijk zou krijgen tegen de technisch vaardiger Leeuwarders. Met inzet kwamen er toch een aantal kansen voor de Langweerders. In de 31ste minuut leidde dit tot een doelpunt. Chanon Wongphim gaf een goede pass op Edwin Drost die de prachtig de gelijkmaker scoorde. MKV kwam al snel weer op voorsprong door een goed gemikte kopbal van de Leeuwarders. Pech voor Langweer in de 43ste minuut toen een kopbal van Herman Roffel de paal raakte.

In de tweede helft probeerde Langweer het spel naar zich toe te trekken wat bijna lukte. In de 63ste minuut was het Freddy Feenstra  die met een scherpe voorzet die in één keer in het doel leek te gaan. Het was Edwin Drost die de bal het laatste tikje gaf en de aansluittreffer voor Langweer scoorde. Een verkeerde terugspeelbal van Langweer defensie op doelman Galema betekende  een 4 – 2 achterstand. In de slot minuten kreeg Langweer nog een aantal kansjes maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Komende zondag mag de ploeg van Joop Braber het weer proberen dan is SC Bolsward de tegenstander op it Tsjillân.  Bolsward verloor  zondag met 4 – 0 van de Wâlden de ploeg waarvan Langweer met 4  - 2 won.