snvv grijpskerk 1GRIJPSKERK  –  Waar stopt het sprookje voor DIJEMAGO SNNV? Na eerst de onderste vijf ploegen in de stand gehad te hebben, moesten nu de degens worden gekruist met de nummer twee op de ranglijst: VC Grijpskerk. Na de eerste set verloren te hebben, werden de volgende drie ruim gewonnen. Een topseizoen lonkt, zeker nu in de beker ook nog eens de kwartfinale bereikt is. (setstanden 25-15, 19-25, 18-25, 14-25)

De start van de eerste set was zeer goed. Goede passes werden omgetoverd tot punten en de gasten namen een 1-4 voorsprong. In plaats van door te drukken liet het de thuisploeg in de wedstrijd komen. Een goede serviceserie sloeg het gat en vanaf dat moment liep Grijpskerk uit en won tamelijk eenvoudig de eerste set. Naast de gemaakte fouten mistte de ploeg de passie. Verdedigend stonden ze vast. Marieke van der Werf en Yvonne Brinksma konden het tij niet keren.

In de tweede set bleef Yvonne Brinksma staan en deze set werd goed gestart. Meteen al een voorsprong en het geloof was er. Goede servicedruk en dito passing brachten de ploeg weer in de wedstrijd. Belangrijk was ook de beleving, zowel in het veld als aan de kant. Verdedigend werd er meer gif gebracht. Moeilijke ballen werden gered en door Marise Agricola omgezet naar een set up. Op alle posities liep de aanval, zodat ze kon kiezen.

,,Ja, vooral met de teruggekeerde passie was ik blij. Dan komt de rest ook", aldus coach Ron Durge. ,,Ik baal wel van de eerste set. Ik vind het jammer dat ik daarin moest wisselen om de boel op gang te krijgen. Ook onze servicedruk nam toe. De thuisploeg is een jonge ploeg, die va banque speelt. Elke bal gingen ze voor de punten. Doordat wij meer druk maakten zag je bij hen ook de fouten komen. Ook de aanvalsters werden minder bereikt."

De derde en vierde set gaven hetzelfde beeld. Een snelle voorsprong voor de Sint Nyksters werd niet meer uit handen gegeven. Zodra de teugels even gevierd werden zag je het geloof terug keren bij de thuisploeg. Ook in de derde set, waarin de scheidsrechter een paar dubieuze beslissingen tegen S.N.V.V. nam, zag je door de irritatie dat dit meer punten kostte. Dat is zonde en onnodig. Gelukkig herpakte de ploeg zich iedere keer weer snel. Maar als het liep, dan was het smullen aan de kant. De ploeg speelde haar beste wedstrijd van het seizoen.

Mooie rally’s werden winnend afgesloten. ,,Vooral in de derde set lieten we de thuisploeg in het begin in de wedstrijd door onze eigen fouten. Maar gaande weg die set begon het bij ons te lopen. Goede serviceseries, vooral van Annemiek Nota, zorgden ervoor dat we de druk hielden. Bij tijd en wijle was het gewoon genieten aan de kant. We staan gewoon tweede en hebben nu een ploeg uit de top verslagen!"

De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 6 november tegen Leevoc uit Leeuwarden, dat vijfde staat. De aanvang is 17 uur in de eigen Doniahal.

(Foto: SNVV)