VVI algemeenKOLLUM – VVI  heeft met een doelpunt in de allerlaatste minuut van Kollum verloren in een wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig waren. Een gelijkspel zou zeker de verhoudingen weer hebben gegeven. Het was dan voor de Idskenhuisters dan ook  een sneu en onnodig verlies.

VVI en Kollum hielden elkaar goed in evenwicht. VVI had in de beginfase niet te klagen, omdat een kopbal vanuit een corner op de lat belandde. Een snelle aanvang in de 27ste minuut van VVI werd door de Kollum keeper uitstekend gekeerd. Vijf minuten later was het een attente Marnix Zandstra dieVVI redde toen een Kollum speler alleen op hem afkwam. In de 38ste minuut kreeg VVI verdediger Tjisse Kerkstra een duw in de rug die de scheidsrechter ontging. Kollum profiteerde maximaal van de situatie en scoorde de 1 – 0.

VVI kwam na de rust strijdvaardig uit de startblokken. Dat leidde binnen een paar minuten tot gevaarlijke situaties voor het Kollum doel. Jelle de Lange miste alleen voor de keeper en nog geen minuut later zag De Lange de keeper weer op zijn weg. Uit de rebound miste Tjerkstra de rebound. ,,Het zit ook niet mee", sprak een meegereisde supporter. Een inzet van Jelle de Lange kwam in de 49ste minuut via de binnenkant en spatte via de paal het veld weer in. Het bleef een spannende strijd met kansen aan beide zijden.Zo ging een voorzet van Johannes Lindeboom op Kerkstra maar rakelings over. In de 86ste minuut  was het de mee opgekomen Kerkstra die de meer de dan verdiende gelijkmaker scoorde. Sneu was het dan ook dat in de slotminuut Kollum het winnende doelpunt maakte. VVI vertrok met lege handen.

Komende zaterdag komt SC Veenwouden op bezoek op het sportpark De Stripe.