renado lvv frieland 2 0 7SINT NICOLAASGA – Renado heeft zondagmiddag een meer dan verdiende overwinning behaald op Friesland LVV uit Leeuwarden. De Sint Nyksters waren voetballend stukken beter dande Leeuwarders en versloegen ze met 2 -0. De punten bleven in Sint Nyk.

Pieter de Vries stond deze middag op doel bij Renado als vervanger van Mark Semplonius die deze week bij de training een vinger brak. Renado begon scherp aan de wedstrijd. Met goed voetbal werd Friesland in de verdediging gedrukt wat al binnen 10 minuten tot een viertal corners leidde. Pech was er voor Rick van Veen die in de 12e minuut zijn bal zag gekeerd door de paal . Pas in de 40ste minuut kon Friesland iets terug doen, maar doelman de Vries liet zien dat ook hij een aanwinst is van dit jonge Renado.

De ploeg van trainer Johan van Slooten bleef voetballen. Met snelle aanvallen waren zij Friesland de baas. Het was Rudi Postma die de score opende door de terugspringende bal van de paal in het net te werken. Daarmee bracht hij Renado op een meer dan verdiende voorsprong.De Leeuwarders hadden handen en voeten te kort om Renado van een voorsprong te behouden. In de slotminuut was een prima combinatie tussen Tjitte Werkman en Arjen Postma waarbij Postma de bal onhoudbaar voor de Friesland doelman in het doel schoot.

Renado liet ook zondagmiddag zien dat zijvoetballend een enorme stap hebben gezet. De lijnen van trainer Johan van Slooten die vorig seizoen zijn ingezet, worden zichtbaar.

Komende zondag treft Renado een oude bekende van uit de vierde klasse.  De Sint Nykster treffen dan Dronrijp die hetook verrassend goed doet en evenveel punten heeft als Renado.

renado lvv frieland 2 0 34renado lvv frieland 2 0 42renado lvv frieland 2 0 43renado lvv frieland 2 0 44renado lvv frieland 2 0 47renado lvv frieland 2 0 54renado lvv frieland 2 0 58renado lvv frieland 2 0 59renado lvv frieland 2 0 67