snvv sneek 3 120SINT NICOLAASGA –  In nieuwe tenues gestoken heeft DIJEMAGO S.N.N.V. de derde achtereenvolgende wedstrijd gewonnen. Nu werd thuis VC Sneek D4 verslagen. Hierdoor staat de ploeg derde in de derde divisie. (setstanden 21-25, 25-23, 25-10, 25-17 )

Vanaf de eerste rally werd al duidelijk dat het publiek getrakteerd ging worden op spectaculaire rally’s. Beide ploegen gingen voor elk punt en er waren spannende rally’s te zien. Sneek nam brutaal een 4-7 voorsprong, maar de thuisploeg vocht zich terug naar 12-10. Om en om namen de ploegen het initiatief, maar vanaf de Big Points (boven de 20 redactie) waren het de gasten die langzaam uitliepen naar de eerste setwinst.

Beide coaches zagen geen reden tot wisselen en ongewijzigd werd er aan de 2e set gestart. Ook nu weer spanning. Toen de servicedruk van Sneek toename werd er gewisseld. Aurelia de Jong kwam in het veld.  Naast het volleybal bracht zij ook meer pit, wat de ploeg bij vlagen mistte. Aan het einde van de set kwam Klaske Sikkes er nog in om de setwinst veilig te stellen.

,,Beide sets speelden we bij vlagen zeer goed, maar met Aurelia hebben we iemand die de boel meer op sleeptouw neemt", zegt de coach. ,,We hebben de luxe dat we met 10 speelsters zijn, die allemaal willen en kunnen spelen. Zo startten we elke week anders en kijken dan hoe het loopt. Na de eerste set liet ik het staan. Op dat moment speelden we ook goed, maar aan het einde van de set maakten we meerdere fouten. Niet iemand specifiek. In Als het halverwege se 2e set dan weer spannend wordt ga ik wel wisselen."

De ploeg bleef staan in de derde set. In eerste instantie namen de gasten een voorsprong, maar snel nam de thuisploeg het initiatief over en denderde over Sneek heen. Onder druk bleek ook Sneek kwetsbaar en maakte veel fouten. Dit resulteerde in een ruime setwinst.

Ongewijzigd startte S.N,V.V. aan de vierde set. Hierin werd het geconfronteerd met een van de wetmatigheden in het volleybal. Bij de nieuwe set is het weer 0-0 en Sneek pakte het veel beter op. Elke set is een nieuwe wedstrijd. Sneek nam een 10-14 voorsprong. Een goede serviceserie van Frida Bouma draaide deze achterstand om in 16-14.En daarmee was het geloof er weer en bij Sneek leek iets te knakken. Gevolg 3-1 winst.

,,Natuurlijk gaan er dingen mis, maar de manier we als team het weer oppakken in verschillende samenstellingen is mooi om te zien. Mooi om te zien was dat in de derde set bij een 24-10 voorsprong nog gevochten werd om een rally te winnen. Geen gemakzucht van we pakken de volgende wel, maar gewoon deze rally willen winnen. De tegenstander niet in de wedstrijd te laten terugkomen! Hoewel, zeker in het begin, de servicedruk wisselend was, hebben we dat in de derde set, series Annemiek Nota en Marise Agricola en in de vierde set, series Frida Bouma en Klaske Sikkes ruimschoots goed gemaakt."

De ploeg blijft derde en speelt komende donderdag om 19.30 uur voor de beker in Appingedam tegen vv Trias. Zaterdag 2 november staat de uitwedstrijd tegen de nummer 2, VC Grijpskerk op het programma.

snvv sneek 3 110snvv sneek 3 117snvv sneek 3 121snvv sneek 3 129snvv sneek 3 131snvv sneek 3 132snvv sneek 3 133snvv sneek 3 134snvv sneek 3 141