snvv 1VEENDAM – DIJEMAGO S.N.N.V. heeft na de volle winst van vorige week de smaak te pakken. Nu werd in Veendam de winst gepakt. Na een stroeve start herstelde het team zich op tijd en won alsnog. Toch was het niet zo sprankelend als de eerdere wedstrijden. (setstanden  25-18, 17-25, 17-25, 17-25)

De eerste set was tam aan Sint Nykster zijde. Hoewel mooie punten gescoord werden, stonden hier teveel onnodige fouten tegenover. De thuisploeg werd hierdoor in de wedstrijd geholpen en liep halverwege licht uit. Deze jonge ploeg speelde alles of niets en voor de eerste set werd het dus alles.

Met Klaske Sikkes en Annemiek Nota in de gelederen, tapten de gasten uit een ander vaatje. Niet alles ging beter, maar aanvallend en qua servicedruk schroefde de ploeg de druk op. Uiteindelijk werd de set nog ruim gewonnen.

,,Ja, het blijft wonderlijk'’, aldus de verraste coach. ,,Voor de wedstrijd zat de sfeer en vooral de wil er goed in. Ook tijdens het inspelen en inslaan zag het er goed uit. Toch loopt het in de eerste set niet. Zowel volleyballend als werkend. Gelukkig herstellen we ons in de tweede set, maar echt overtuigend is het nog niet.''

De derde en vierde set leveren, in ieder geval qua setstanden, hetzelfde beeld op. Twee keer ruime winst. Waarbij de derde set geruime tijd, tot 12-12, gelijk op ging en in de vierde set liep de ploeg nog tegen en 11-6 achterstand aan. Een goede servicebeurt van Klaske Sikkes boog deze om in een voorsprong en werd langzaam uitgebouwd.

,,Het goede nieuws is dat we uiteindelijk gewoon gewonnen hebben en mooi derde blijven! Het is een poule waar veel ploegen bij elkaar staan. Dus elk puntje is van belang.''

Komende zaterdag, 19 oktober, speelt S.N.V.V. tegen VC Sneek, dat met 3-2 van VC Bolsward won. Aanvang 17.00 uur in de eigen Doniahal.