Menu

Skutsjeschipper SytzeenHarmenBrouwerLANGWEER - Harmen Brouwer (36, rechts op de foto) wordt per direct de nieuwe schipper van het Langweerder SKS-skûtsje “Twee Gebroeders”.  Brouwer, woonachtig in Wergea, is de tweelingbroer van huidig Heerenveen schipper Sytze Brouwer (l) en  zoon van Pieter Sietsesz. Brouwer, die als schipper van Heerenveen drie maal kampioen werd. 

Harmen, in het dagelijks leven als schipper werkzaam in de beroepsvaart, heeft ruime ervaring in de SKS opgedaan bij de skûtsjes van Heerenveen en Drachten (1999-2019). Het afgelopen jaar was Brouwer als schipper actief op het Gorredijkster skûtsje “Drie Gebroeders”, uitkomende in de C-klasse van de IFKS.  Door een fraaie tweede plek in de eindrangschikking werd promotie naar de B-klasse afgedwongen.

Het bestuur van Stichting Skûtsjes Doniawerstal,  eigenaar van het Langweerder skûtsje "Twee Gebroeders", is zeer content met de benoeming van Harmen Brouwer

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!