l150919 langweer s huisterveen 2 2 11WOLVEGA/ LANGWEER – Het is Langweer en VVI niet gelukt om tot de volgende ronde in de bekercompetitie te komen. Beide ploegen kwamen dit weekend tot een gelijkspel en kunnen zich richten op de competitie die volgende week begint.

Voor Renado was het een voetballoze zondag omdat vorige week de wedstrijd Houtigehage Nieuw Roden in een veldslag eindigde en de beide ploegen voorlopig zijn geschorst. De Sint Nyksters zijn afhankelijk van de uitslag van de strafzaak van de KNVB of ze een ronde verder zijn of alsnog een wedstrijd tegen Nieuw Roden moeten spelen.

Langweer kwam niet verder dan een 2 – 2 stand tegen erg tegenvallende derde klasser Surhuisterveen. Langweer had de eerst helft de grootste moeite om Surhuisterveen bij te benen. Met de rust stonden de Langweerders bijna kansloos achter met 0- 2. Hoe anders werd het in de tweede helft: Langweer kwam knap terug tot 2-2.

VVI speelde in Wolvega een prima partij tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde FC Wolvega. De Idskenhuisters kwamen door een gemakkelijk gegeven strafschop na 10 minuten op achterstand. Na de rust kwam VVI al na twee minuten op gelijke hoogte door een doelpunt van Jelle de Haan. Wolvega kwam weer op voorsprong doordat Wolvega uit een corner koppend scoorde. Ook VVI scoorde uit een corner; Mart de Jong maakte de gelijkmaker. VVI verzuimde in de laatste twintig minuten door te drukken en Wolvega drong volledig in de verdediging door. Opgelegde kansen werden niet benut. Al kwam Daniel Kleiterp wel heel dicht bij de voorsprong, maar zijn schot belandde op de paal. Balk en Heerenveen speelden gelijk zodat deze ploegen door gaan in de beker.

VVI start volgende week uit tegen de vooraf gedoodverfde kampioen FC Burgum. Renado start de competitie uit tegen Sint Anneparochie.

(foto's Langweer - Surhuisterveen. De Zakenman)