Menu

zoeken

190808 Skutsjesilen Lemmer LangweerLANGWEER – Dat de zeilformule Langweer buitenspel dit kampioenschap buitenspel zet, is alom bekend. Schipper Jaap Zwaga probeert er toch het beste van te maken. Donderdag in Lemmer leek de zwaan eindelijk een plek in de middenmoot ten deel te vallen, toch duurde de wedstrijd te lang en kwam de Twee Gebroeders opnieuw als laatste over de finishlijn.

Het talrijke publiek kreeg ook bij de tweede wedstrijd in de Lemster baai een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Grou won en neemt een voorzichtige voorsprong in het kampioenschap richting de slotwedstrijd op de Snitsermar. Voor Langweer is het zoeken naar hoogtepuntjes. Vandaar leek dat er in te zitten. Jaap Zwaga en de mannen zaten vanaf de start goed in de vloot gepositioneerd. De zwaan pakte zelfs al zesde de eerste boeironding en dat was voortreffelijk.

De tweede boei kwam Langweer zelfs als vijfde door en een topklassering leek steeds meer een realiteit te worden. Toch zakte de zwaan weer af in de vloot. De derde boei was er een achtste plek, een boei later lag het skûtsje op plek tien. Die positie kon Zwaga een tijdje vasthouden, maar de concurrenten plaatsten aanvallen op de plek waar Langweer lag.

In het restant van de wedstrijd leek het erop dat Woudsend en Sneek moesten uitmaken wie de rode lantaarn zou krijgen. Zeven boeien voor het eind ging de Snekerpan om de Twee Gebroeders heen. In het laatste kruisrak viel Langweer ook ten prooi aan Woudsend, waardoor er met nog één wedstrijd te gaan opnieuw veertien punten achter Langweer konden worden gezet.

(Foto's: De Zakenman)

190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190808 Skutsjesilen Lemmer Langweer0Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!