Menu

zoeken

190807 Skutsjesilen Lemmer LangweerLEMMER – De formidabele zeildag bij Lemmer eindigde voor Langweer wederom met een laatste plek. Daar leek het aanvankelijk niet op. Jaap Zwaga en zijn mannen kwamen uitstekend uit de startblokken.

De eerste boei in de krappe zandloperbaan rondde Langweer als zevende, net achter Heerenveen en er was aansluiting met de kop van de wedstrijd. Dit gebeurde na een start waarbij een bakboord-stuurboordsituatie met Lemmer, Akkrum en Earnewâld. Doordat Lemmer voor de finish de protestvlag weer uit het want haalde, hoefden de andere skûtsjes en ook Jaap Zwaga hun protesten ook niet door te zetten.

Bij de tweede boei moest Langweer twee plekken ten gunste van Drachten en Akkrum toegeven. Weer een boei later was alleen Joure nog achter de zwaan te vinden. Het werd een boeiend gevecht tussen Jaap Zwaga en schipper Rinus de Jong uit Sint Nicolaasga van de Oeral Thús. Het ging om plek twaalf. Huizum moest de wedstrijd vanwege averij verlaten.

Langweer leek de aanvallen van de J af te slaan, maar in het slot van de wedstrijd moest Jaap Zwaga toch het hoofd buigen. Omdat Sneek na afloop een protest verloor, is Langweer als twaalfde geëindigd.

(Foto's: De Zakenman)

190807 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190807 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190807 Skutsjesilen Lemmer Langweer0190807 Skutsjesilen Lemmer Langweer0Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!