Menu

zoeken

190804 Stavoren SKS Langweer0

STAVOREN - Alle ambities ten spijt ook zaterdag op het IJsselmeer bij Stavoren moest Langweer genoegen nemen met een plek in de achterhoede. In het spektakel, dankzij de op-en-del-baan, kwam de zwaan er totaal niet aan te pas. Voor de rode lantaarn was het stuivertje wisselen tussen de Twee Gebroeders en Drachten.

Uiteindelijk werd Langweer laatste, maar door de gewonnen protesten van Heerenveen tegen Grou en Lemmer werden de laatstgenoemde skûtsjes in de uitslag teruggezet. Waar vorig jaar het weer stormachtig was, bleef het zaterdag relatief rustig op het IJsselmeer. Voor het publiek op de wal was het een prachtig schouwspel. Helaas voor de aanhangers van het Langweerder skûtsje speelde de zwaan daarbij niet een rol.

De Sint Nykster schipper Rinus de Jong wist zich wel in positieve zin te onderscheiden. 'Zijn' Jouster skûtsje kwam als zesde over de streep en eindigde door de protesten als vierde. De Oeral Thús is daarmee ook in het klassement een goede middenmoter, terwijl Langweer laatste staat. 

(Foto's: De Zakenman)

190804 Stavoren SKS Langweer0190804 Stavoren SKS Langweer0190804 Stavoren SKS Langweer0Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!