Menu

zoeken

190802 Langweer op Langwarder WielenELAHUIZEN - Ook vrijdag met de wedstrijd op de Fluessen wisten schipper Jaap Zwaga en de bemanning van het Langweerder skûtsje zich niet uit de achterhoede te ontworstelen. Met een dertiende plek kwam de Twee Gebroeders eigenlijk niet in het verhaal voor. Alleen Earnewâld beleefde een nog slechtere dag.

Met de zogenoemde 'gate' als wedstrijdveld kwam het vrijdag echt op het zeilen. De scheppers moesten in ieder kruisrak een keuze maken, nemen we de boei stuurboord of zeilen we 'm bakboord aan. Met deze wetenschap kwam Langweer als twaalfde bij de eerste en tweede boei. Even later werd er een plekje ingeleverd en uiteindelijk kwam de zwaan als laatste door. In het slot klom Langweer op. Bij de finish bleek een dertiende plek het hoogst haalbare.

Tot dusver kan Langweer nog niet veel potten breken. Misschien dat het IJsselmeer bij Stavoren voor Jaap Zwaga en zijn mannen een kantelpunt is.

(Foto: De Zakenman - Wedstrijd Langwarder Wielen)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!